Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Συνέχισε να σκέφτεσαι έξω απο το δόγμα.

από τον Δρ Pascal Sacre

«Δεν αρκεί να κατοχυρώνουμε δικαιώματα σε ένα Σύνταγμα, Οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να τα διαβάζουν,  Κατανοήστε τα και υπερασπιστείτε τα.»

«Μπροστά», μας λένε τι να σκεφτούμε, τι να πούμε. «Αυτοί», που ξέρουν. 

«Αυτοί», έχουν καταλάβει και μας εξηγούν τι να σκεφτούμε και να κάνουμε και δεν υπάρχει άλλη αλήθεια πέρα απο αυτό. 

Χρησιμοποιούν δραστικά μέσα, τηλεοπτικές εκπομπές γεμάτες με ειδικούς γεμάτους τίτλους, άρθρα στον «σοβαρό» γραπτό τύπο, περιλήψεις επίσημων ινστιτούτων με πολύ επαγγελματικά ονόματα και ακρωνύμια.

Οι εν λόγω ειδικοί είναι συχνά καλοντυμένοι με την αυθεντία, έχουν αδιαμφισβήτητα προσόντα στα πτυχία, μιλούν πάντα σωστά και οι δημοσιογράφοι ή οι παρουσιαστές είναι πολύ καλοί μαζί τους, παίρνουν τα λόγια τους στα σοβαρά δεν τους αμφισβητούν ποτέ, είναι άλλωστε ειδικοί αυτοί ξέρουν.

  1. Ο εμβολιασμός, έσωσε την ανθρωπότητα, είναι η μόνη λύση για τις επιδημίες.
  2. Η κλιματική αλλαγή οφείλεται κυρίως στο ανθρώπινο CO2.
  3. Η Ουκρανία έχει να αντιμετωπίσει έναν τρελό δικτάτορα που αψηφά τις διεθνείς κυρώσεις, εκμεταλλεύεται τον λαό του (πάντα η ίδια δικαιολογία, από την Κούβα, τη Βενεζουέλα, το Ιράκ μέχρι το Αφγανιστάν, περνώντας από τη Λιβύη, το Μάλι, την Υεμένη, τη Συρία… είναι η ίδια ιστορία κάθε φορά, ένας τρελός αιμοδιψής κακός δικτάτορας που θέλει να καταστρέψει τον λαό του ή την ανθρωπότητα, τον Κάστρο, τον Τσάβες, τον Χουσεΐν, τους Ταλιμπάν, τον Καντάφι, τον Ελ Άσαντ…)

Αυτά είναι τα τρία τελευταία δόγματα μέχρι σήμερα.

Εάν διατυπώσουμε μια αντίθετη ή διαφοροποιημένη άποψη, υποστηρίζουμε το κακό, είμαστε αμόρφωτοι και κατά της επιστήμης . 

Αν επιμείνουμε, τότε μας αποκαλούν με απαξιωτικούς όρους: συνωμοσιολόγος, αρνητής, ακροδεξιός, ψεκασμένος, ανόητος, τρελός, ανίκανος, τσαρλατάνος, αντισημίτης, ρατσιστής…

Αυτό που πρεσβεύουν είναι το δόγμα «Εμείς θα σκεφτόμαστε για σένα», είναι πειστικοί, έχουν μαζί τους τα ΜΜΕ και τα θεσμικά μέσα.

Λειτουργούν σαν δόγμα, πρέπει να το αποδεχτείτε. 

Δεν χρειάζεται να ενεργείτε ή καν να σκεφτείτε, το κάνουμε εμείς για σας.

Ένα δόγμα όμως, δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια, δεν έχει καμία σχέση με την επιστήμη.

Ξέρω ότι κάποιοι θα καταφέρουν να σε πείσουν ότι η πραγματικότητα δεν υπάρχει. 

Μην συγχέετε την «αντίληψη της πραγματικότητας» με «αυτή την πραγματικότητα».

Το ίδιο και η αλήθεια που τελευταία παρουσιάζεται και ως εξτρεμιστική. 

Κακό είναι, για παράδειγμα, να βασανίζεις ζώα, να κακομεταχειρίζεσαι οποιοδήποτε ζωντανό ον. 

Εκεί που γίνεται πιο λεπτό, πιο ύπουλο, είναι όταν καταλαβαίνουμε ότι το κακό είναι επίσης να αφήνουμε τα πράγματα να συμβαίνουν, να αφήνουμε άλλους ανθρώπους να βασανίζουν ανθρώπους ή να κακομεταχειρίζονται ένα ζώο, χωρίς να λέμε τίποτα, να κάνουμε κάτι ενάντια σε αυτό.

Γνωρίζοντας πόσο κακομεταχειρίζονται τα περισσότερα όντα, η συνέχιση τους μας κάνει de facto συνεργούς σε αυτήν την παγκόσμια κακομεταχείριση.

Σε αυτήν την πολύ άβολη στιγμή σε πνευματικό και συναισθηματικό επίπεδο, ο άνθρωπος θα χρησιμοποιήσει κόλπα για να βρει ελαφρυντικά. 

Μετά αυτές οι παραχωρήσεις υποδηλώνουν ότι το κακό είναι σχετικό.

Οχι. Το κακό είναι κακό. Το καλό είναι καλό. 

Ας επιστρέψουμε στην αλήθεια, της οποίας το δόγμα είναι ο χειρότερος εχθρός.

Με άλλα λόγια, η αλήθεια είναι ο χειρότερος εχθρός του δόγματος. 

Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι σημερινοί αντιφρονούντες είναι τόσο δαιμονισμένοι, απαξιωμένοι, λογοκριμένοι, εκδιώκονται από ένα σύστημα που έχει ζωτική ανάγκη για δόγματα για να διαιωνιστεί. Όσο πιο άκαμπτα, δυσεπίλυτα τα δόγματα, τόσο πιο έντονη και βάναυση είναι η βία εναντίον κάθε διαφωνίας.

Γι’ αυτό εμείς, οι πραγματικοί πληροφοριοδότες, όσοι αψηφούμε κάθε λογοκρισία, πρέπει να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Μιλάω για την αλήθεια, για να μην συγχέομαι με τη συνεχώς εξελισσόμενη γνώση, πολλοί κάνουν αυτή τη σύγχυση.

Άλλωστε δεν υπάρχει επιστημονική αλήθεια, είναι αδύνατον. Δεν υπάρχει καμία αλήθεια οικονομική, γεωπολιτική κ.λπ.

Υπάρχει γνώση σε όλα αυτά τα πεδία και αυτές οι αλλαγές εξελίσσονται ανάλογα με τον χρόνο, τις ανακαλύψεις, το πλαίσιο, τις ενέργειες και τις αντιδράσεις του άλλου.

Ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα είναι να πιστέψουμε για μια στιγμή ότι η Γη ήταν το κέντρο του Σύμπαντος. Σήμερα, γνωρίζουμε ότι η Γη είναι ένας πλανήτης μεταξύ άλλων και ότι περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο.

Αυτή η γνώση έχει εξελιχθεί για να συμμορφώνεται με την πραγματικότητα.

Η αλήθεια όμως, είναι η αλήθεια.

Και αυτή η αλήθεια δεν θα αλλάξει, ούτε σε δύο μέρες, ούτε χίλια χρόνια αργότερα.

Εδώ αρχίζουν τα προβλήματα: όταν συγχέουμε, άθελά μας ή εσκεμμένα, την αλήθεια και τη γνώση.

Η αλήθεια είναι μία και μόνιμη.

Η γνώση είναι εξελικτική και πληθυντική.

Το να πούμε ότι τα εμβόλια έχουν σώσει την ανθρωπότητα ή ότι είναι το καλύτερο όπλο κατά των επιδημιών, είναι γνώση που θα εξελιχθεί αντιμετωπίζοντας τα γεγονότα. 

Πρέπει να επαληθεύεται συνεχώς, όπως κάθε άλλη τρέχουσα επιστημονική γνώση.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση του εμβολιασμού κατά του Covid, όλα ξεκίνησαν από μια υπόθεση αφού ξεκινήσαμε αυτόν τον παγκόσμιο εμβολιασμό όταν δεν είχαν ακόμη ολοκληρωθεί όλες οι μελέτες.

Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι να παρουσιάσουμε στο βέβηλο κοινό αυτή τη γνώση-υπόθεση ως μια αλήθεια που δεν θα συζητηθεί άλλο.

Αυτό προσπαθούν να κάνουν πολλοί ορκισμένοι ειδικοί, επιλεγμένοι από το Σύστημα, ένα πρωτότυπο αυτού που εννοώ ως ειδικός ντυμένος με τίτλους και με μια αδιαμφισβήτητη, αναπόδραστη γνώση.

Σαν τον Anthony Fauci στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τον Neil Ferguson στη Μεγάλη Βρετανία. 

Δεν έχει σημασία που οι προβλέψεις και οι αποφάσεις αυτών των ανθρώπων έχουν αποδειχθεί ψευδείς, κακές, επηρεασμένες, διατηρούν ακόμα την αύρα του αδιαμφισβήτητου, αδιαμφισβήτητου ειδικού .

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη βοήθεια των κύριων μέσων ενημέρωσης, εκείνων που έχουν πρόσβαση στο ευρύτερο λαϊκό κοινό.

Αυτά τα μέσα ενημέρωσης είναι το σύγχρονο ισοδύναμο των ιεροεξεταστών και των ναζί γιατρών του του παρελθόντος, ο απαραίτητος ενδιάμεσος μεταξύ του βέβηλου κοινού και των αρχών, με τις «συζητήσεις» τους να έχουν συμφωνηθεί εκ των προτέρων και τους ελεγκτές γεγονότων να λειτουργούν ως αστυνομία των αποφάσεων τους.

Ειδικοί και συνεργοί είναι τα βασικά εργαλεία μιας εξουσίας που βασίζεται στο δόγμα.

Δεν υπονοώ ότι όλοι αυτοί οι βαφτισμένοι «ειδικοί» είναι ανίκανοι ή αναγκαστικά ανέντιμοι. Ως επί το πλείστον, αγνοούσα την ύπαρξή τους πριν από αυτήν την κρίση.

Μιλάω για τη σιωπηρά αποδεκτή διαδικασία που συνίσταται στον διορισμό ενός λίγο-πολύ νόμιμου «εμπειρογνώμονα» στα χαρτιά και στη συνέχεια μόνο στην ακρόαση αυτού του «ειδικού» ενώ αγνοούνται όλες οι συγκρούσεις συμφερόντων, συγκρούσεις συμφερόντων που αναπόφευκτα θα επηρεάσουν τις πεποιθήσεις του, προτάσεις, τις αποφάσεις και τις ενέργειές της.

Αυτό βρίσκεται σε συζητήσεις για το κλίμα που χαρακτηρίζονται ως νόμιμες, η θέρμανση της οποίας η αιτία είναι το CO2 λόγω ανθρώπινης δραστηριότητας, ενώ άλλοι επιστήμονες εξίσου σοβαροί μιλούν για πολλές άλλες αιτίες αλλά αυτοί είναι παράνομοι. 

Αυτό διαπιστώνεται στις συζητήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία, για τον οποίο τέθηκε εξαρχής στη Δύση το απαράβατο αξίωμα σύμφωνα με το οποίο ο δικτάτορας Πούτιν είναι ο μόνος υπεύθυνος, χωρίς να μπορεί ούτε μια στιγμή να συζητήσει χωρίς να εξεταστεί απο αυτό το δόγμα.

Και αυτό είχε ήδη συμβεί κατά τη διάρκεια των πολέμων στο Κόσοβο, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία…

Όλοι αυτοί οι επιστήμονες, όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι, όλοι αυτοί οι «ειδικοί» αποκαλούνται αξιόπιστοι επειδή όλες οι ομιλίες τους στηρίζονται τελικά στο δόγμα. 

Αυτό συμβαίνει με την ένθερμη υποστήριξη των βασικών μέσων ενημέρωσης που ακούγονται όπως οι παπάδες του παρελθόντος από μέρος του βέβηλου πληθυσμού.

Ένα δόγμα δεν μπορεί να έχει την μόνη αλήθεια.

Αυτό είναι που κάνει τη δύναμη μιας επιτυχημένης μυθοπλασίας. 

Ξέρουμε ότι είναι ψευδές αλλά επιλέξαμε σιωπηρά να το πιστέψουμε, κάτι που κάνει τον θεατή να τρέμει, να χοροπηδάει, να κλαίει, να φοβάται, να δονείται με τον αγαπημένο του ηθοποιό.

Είναι αλήθεια ότι εμείς οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι έτσι.

Αγαπάμε τις υπέροχες ιστορίες, ειδικά τις απλές, με καλά προσδιορισμένο το καλό και το κακό, με έτοιμες λύσεις, φτιαγμένες από άλλους. 

Η εμφάνιση αρκεί.

Γιατί αν η ανθρωπότητα προτιμά την ιστορία από την αλήθεια, σε αυτό το σημείο θα μπορούσε να είναι χίλιες φορές πιο τρομερό από την μεγαλύτερη μυθοπλασία.

Με την προϋπόθεση να κοιτάξετε την αλήθεια κατάματα και να τη θεωρήσετε όπως είναι, χωρίς μεταμφίεση.

Το να δεις την αλήθεια δεν απαιτεί ευφυΐα, ούτε να έχεις κάνει μεγάλες και επιστημονικές μελέτες. Αυτά τα τελευταία σημεία μπορεί να είναι ακόμη και εμπόδια, παγίδες.

Ένα άτομο με κοινή λογική, που έχει τα πόδια του σταθερά σε επαφή με το έδαφος, που δεν έχει πάει ποτέ σε πανεπιστήμια ή λύκεια, είναι συχνά πιο ικανός να διακρίνει το αληθινό από το ψεύτικο, το πραγματικό από το απατηλό, το καλό από το κακό.

Σκεφτείτε μόνοι σας 

«Αν δεν μπορούμε να κάνουμε ερωτήσεις με σκεπτικισμό, να ανακρίνουμε αυτούς που μας λένε ότι κάτι είναι αλήθεια, να είμαστε επικριτικοί απέναντι σε αυτούς που έχουν εξουσία, τότε σας ευχαριστούμε που ήρθε ο πρώτος τσαρλατάνος, πολιτικός ή θρησκευόμενος . (Carl Sagan, Αμερικανός επιστήμονας και αστρονόμος, 1996)

Ποτέ δεν ήταν τόσο ζωτικό, για κάθε άνθρωπο όσο για όλο το είδος μας, να σκεφτεί μόνος του ο καθένας και να σταματήσει να είναι συνένοχος στην ψευδαίσθηση, το ψέμα και το κακό.

Στο μεταξύ, εμείς οι πληροφοριοδότες, που απλά αψηφούμε το δόγμα, πρέπει να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

πηγη: https://anazitiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου