Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Ο Θεός σε αγαπά!

Ο Θεός σε αγαπά!

 π. Πρωτοσύγκελος Χρυσόστομος Φιλιπέσκου

 (Λίγα δάκρυα, πολλή χαρά)

      🌸 Ο Θεός αγαπά όλους τους ανθρώπους εξίσου.  Μας κατακλύζει με την αγάπη και την καλοσύνη Του.  Όχι επειδή έχουμε κάνει κάτι καλό στη γη ή ότι το αξίζουμε, αλλά επειδή είναι πηγή αγάπης.  Ο Θεός δεν χάνει κανέναν.  Περιμένει τον καθένα με τον δικό του ρυθμό.  Λεπτό, ευαίσθητο, γλυκό.  Προσκαλέστε και μην πιέζετε ποτέ.

      Η ταπεινή, σεμνή ψυχή έλκει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.  Ταπεινή σκέψη.  Ο άνθρωπος είναι μόνο ένα δοχείο μέσω του οποίου εργάζεται ο Θεός και τίποτα δεν του ανήκει, τίποτα δεν είναι δικό του.  Όλα είναι δώρα Θεού.  Είμαστε όλοι όργανα στα χέρια του Θεού ή προεκτάσεις των χεριών Του.  Ας παρασυρθούμε, χορέψτε...

      Όταν σκάβουμε στις στάχτες του παρελθόντος βρίσκουμε ακόμα αναμμένα κάρβουνα.  Θα ξεθωριάσουν με τον καιρό, με δάκρυα, με λυγμούς ή μόνοι τους.  

Υπομονή χρειάζεται.  Ας αγαπάμε και ας συγχωρούμε τον πλησίον μας.  Συγχωρούμε για το μέλλον, όχι για το παρελθόν.  Αν αποτύχουμε να συγχωρήσουμε, δεν θα έχουμε ειρήνη στον ουρανό, πόσο μάλλον στη γη.  

      Θερμή προσευχή για όλους τους πόνους του κόσμου που στενάζουν για τον Θεό.  Μόνο μέσω της αγάπης κατεβαίνει ο ουρανός στη γη και γεμίζει με χάρη.  Με ευγνωμοσύνη για όλες τις δοκιμασίες της ζωής η ψυχή καθαρίζεται.  Στην ικανοποίηση, όχι στην εξέγερση.

      Ό,τι κι αν είναι, σε αγαπώ, λέει ο Κύριος.  Ξανά και ξανά.  Και σε συγχωρώ.  Εβδομήντα επί επτά.  Μη με αφήσεις!  Μην απελπίζεσαι.  Σηκωθείτε και προχωρήστε.  Η αγάπη δεν είναι ποτέ σιωπηλή.  Εν Χριστώ η αγάπη δεν έχει τέλος.

      Αγία ειρήνη και χαρά στην πόλη της ψυχής.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου