Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Πόσο σημαντικό να είσαι άνθρωπος

«Πόσο σημαντικό είναι να είσαι εύθυμος άνθρωπος!  Πόσο σημαντικό είναι ένα χαλαρό και ξεκούραστο μυαλό, πόσο σπάνια είναι μια απλή αλλά όμορφη ψυχή!  

Πόσο υπέροχο είναι να έχεις μια καρδιά γεμάτη θετικά συναισθήματα, μια καρδιά που ανθίζει μέρα με τη μέρα κάτω από τη ζεστασιά και το φως της αγάπης!  

Πόσο μαγική είναι η αισιόδοξη και αναβράζουσα στάση, πόσο γεμάτος φωτεινότητα είναι ο άνθρωπος που διαθέτει αυτές τις ιδιότητες!  

Πόσο εξαιρετικός είναι ο άνθρωπος που μαθαίνει από τα λάθη του και δεν αφήνει τον εαυτό του να υποτιμηθεί από αυτά!  

Πόσο όρθιος και γενναίος στέκεται μπροστά στη ζωή, στις προκλήσεις, στα εμπόδια, σαν να μην μπορούσε κανείς και τίποτα να τον αγγίξει!  

Πόσο φυσικός και απλός είναι ο άνθρωπος που ξέρει να ονειρεύεται και που επιτρέπει στον εαυτό του να καθοδηγείται από την εσωτερική δύναμη!  

Πόσο ειλικρινής και εγκάρδιος είναι αυτός που παραδέχεται τα λάθη του και προσπαθεί να μην τα επαναλάβει!  

Είναι σχεδόν θαύμα να συναντάς έναν τέτοιο άνθρωπο ζωντανό.  

Αν ξέρεις ότι δεν τον έχεις, προσευχήσου να τον βρεις, γιατί θα είναι το στήριγμα και η δύναμή σου.  

Εάν το έχετε, εκτιμήστε το ως τον πιο πολύτιμο θησαυρό σας.  

Αν είσαι ο άνθρωπος παραπάνω, να είσαι ευτυχισμένος γιατί είσαι ευλογημένος!  

Αν δεν είσαι, προσπάθησε να είσαι, γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή, γιατί δεν υπάρχει πιο ευτυχισμένη ζωή, γιατί δεν υπάρχει πιο γεμάτη ζωή από αυτή αυτού που έχει αυτά τα χαρίσματα.  

Πόσο όμορφη είναι αυτή η ψυχή που παλεύει να βρει τέτοια ισορροπία στη ζωή της.  Το πόσο δυνατός και πόσο δοκιμασμένος μπορεί να είναι ένας τέτοιος άνθρωπος, που πέρασε από τις κακουχίες και τις παρακάμψεις της ζωής, ώστε να έχει ακόμα στην καρδιά του τόση αγάπη, γενναιοδωρία, ελπίδα και πίστη να δώσει στους άλλους.  

Πόσο σημαντικό είναι να μπορείς να είσαι ένας τέτοιος άνθρωπος!  

Απαραίτητο για το μυαλό, το σώμα, την ψυχή, τη ζωή.  Όχι όμως για κανενός είδους ζωή.  Όχι για κανένα είδος ψυχής.  Όχι για κάθε σώμα και μυαλό.  Δεν ειναι για ολους.  

Πόσο υπέροχη είναι η ψυχή που ξέρει να αναπνέει αγάπη...»

     ( Π. Χρυσόστομος Φιλιπέσκου - " Ζήσε όμορφα, συγχώρεσε στον χρόνο και αγάπησε αληθινά!" ) πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου