Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

De Profundis. Κουβέντα με μια υγειονομικό σ΄αναστολή: ο Θεός μας κράτησε!!!….

Κουβέντα με μια υγειονομική σ΄αναστολή. Εξομολογήσεις χωρίς αναστολές μιας υγειονομικού σ΄αναστολή. de profundis ….

Χωρίς να το επιδιώξω βρέθηκα ενώπιος ενωπίω με μια υγειονομικό που τελεί σε αναστολή και που εργαζόταν σε μεγάλο νοσοκομείο μεγαλούπολης εξειδικευμένο σε πολύ ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα της υγείας.

Αφού της δήλωσα ως όφειλα ότι υπήρξαν η εμπροσθοφυλακή μιας κοινωνίας οι ήρωες οι πραγματικοί την ρώτησα πως κατάφεραν ν΄ανταπεξέλθουν τόσο καιρό σε αυτό το διωγμό. Αβίαστα μου απάντησε ο Θεός μας κράτησε.….

Ξεχείλιζε από αγανάκτηση κατά των ιθυνόντων…Στο ερώτημα μου ποιες είναι οι πληροφορίες τους κι αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για να επανέλθουν μετά κι από την τελευταία εξέλιξη και την απόφαση του ΣτΕ που τους δικαιώνει μου είπε πως δεν υπάρχει σαφής δέσμευση για επαναφορά τους.

Ωστόσο ακούγεται πως το Υπουργείο είναι στη σύνταξη του ειδικού πρωτοκόλλου για την επανένταξή τους με πολλαπλά πιθανώς rapid κλπ. Για το αναθα λάβουν αναδρομικά κάποιους από τους μισθούς που έχασαν είπε πως η απόφαση του ΣτΕ τους δικαιώνει από Απρίλιο και μετά ωστόσο η καταβολή αυτών των μισθών δεν προβλέπεται. Είπε ότι ο δικηγόρους τους ο Θανάσουλας θα φέρει το θέμα στα Ευρωπαικά Δικαστήρια αφού όμως όπως προβλέπεται τελεσιδικήσουν στα δικαστήρια της ημεδαπής οι υποθέσεις τους κι εκεί θα διεκδικηθούν αυτά τα χρήματα. Στο ερώτημα μου πόσοι είναι οι συνάδελφοι της που είναι στο ίδιο καθεστώς με αυτήν σήμερα ισχυρίστηκε ότι αρχικά ήταν 7.000 αλλά σήμερα τους λένε ότι οι εναπομείναντες είναι μόνο 2.000 αν κι αυτή αμφισβητεί αυτό το νούμερο. Πάντως μου είπε πολλοί στην πορεία είτε βγήκαν με πρόωρη συνταξιοδότηση, άλλοι επανήλθαν ως νοσήσαντες..

Τόνισε πως αυτή τη στιγμή γίνεται μια απόπειρα περαιτέρω ιδιωτικοποίησης του τομέα Δημόσιας Υγείας. Στην Κρήτη 4 νοσοκομεία τα πάνε για ιδιωτικοποίηση στα 2 αρχικά θα ισχύει ένα καθεστώς τύπου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα ιδιωτικοποιηθούν κι αυτά πλήρως. Πικρία εξέφρασε για όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου που δεν τους στήριξε παράπονα και για στάση σωματείου ενώ ονομαστικά κατάγγειλε πολιτικό αρχηγό κόμματος που ενώ φαινομενικά πρωτοστάτησε στον αντιεμβολιακό αγώνα όπως μου είπε στη Βουλή μέσα σε 2 κρίσιμες ψηφοφορίες για υποχρεωτικό εμβολιασμό στη μια δήλωσε υπέρ και στην άλλη παρών.Σε αυτό δεν είμαστε σε θέση να το πιστοποιήσουμε.. σε κάθε περίπτωση μόνο ένας πολιτικός αρχηγός τους στήριξε..μαζί με τα ξερά…

Αυτά οι υγειονομικοί σ΄αναστολή έδωσαν την καλή μαρτυρία…

πηγη: https://dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου