Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Η Γενική Συνέλευση των σατανοκίνητων του ΟΗΕ είναι έτοιμη να ανακηρύξει την άμβλωση «ανθρώπινο δικαίωμα»!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με την κυβέρνηση Biden εργάζονται εντατικά για αυτό. Δυστυχώς η Ελλάδα συμπορεύεται….

Center for Family and Human Rights

Από τον Stefano Gennarini, J.D.

18 Αυγούστου 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 19 Αυγούστου (C-Fam) Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με την κυβέρνηση Biden προσπαθούν να αναγκάσουν τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να υιοθετήσει ένα ψήφισμα που θα ισχυρίζεται ότι η άμβλωση είναι ανθρώπινο δικαίωμα.

Οι αντιπρόσωποι των κρατών- μελών, βρίσκονται στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης ενός ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης που χαρακτηρίζει την «πρόσβαση σε ασφαλείς αμβλώσεις» ως πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουν οι κυβερνήσεις για να «διασφαλίσουν την προώθηση και τη προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των γυναικών και τη σεξουαλική και αναπαραγωγική τους υγεία».

Παρά τις επανειλημμένες αντιρρήσεις των χωρών που προστατεύουν τη ζωή των παιδιών στη μήτρα ή έχουν περιοριστικούς νόμους για τις αμβλώσεις, το ψήφισμα με την αμφιλεγόμενη νέα γλώσσα εξετάζεται ώστε να ψηφιστεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Το ψήφισμα θα δίνει σαφή εντολή στις υπηρεσίες του ΟΗΕ να προωθήσουν την άμβλωση ως ανθρώπινο δικαίωμα. Η γλώσσα του ψηφίσματος για την «ασφαλή άμβλωση» έχει απορριφθεί σε πολλές διαπραγματεύσεις ανάλογων ψηφισμάτων ως τώρα κατά την τελευταία δεκαετία.

Η επιβολή της χρήσης αυτής της γλώσσας αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για τις «προοδευτικές» δυτικές χώρες που υποστήριξαν το ψήφισμα από την αρχή. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι μεγάλες δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η κυβέρνηση Biden. Ο Ιάπωνας διπλωμάτης που ηγήθηκε των διαπραγματεύσεων ήταν κατηγορηματικός ότι οι αντιπροσωπείες δεν μπορούσαν να διαγράψουν ή να προσθέσουν τίποτα στη γλώσσα για τις αμβλώσεις, διακόπτοντας με το τρόπο αυτό ουσιαστικά τις διαπραγματεύσεις. Παρά τις επανειλημμένες αντιρρήσεις καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, η γλώσσα παρέμεινε χωρίς αλλαγές στο προσχέδιο.

Δεκαπέντε χώρες προσπάθησαν να εμποδίσουν την κατάθεση του ψηφίσματος, χωρίς αποτέλεσμα. Επιπλέον στις αντιπροσωπείες των κρατών μελών δημιουργήθηκε σύγχυση από το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση φάνηκε να χειραγωγεί τις διαπραγματεύσεις. Τα κράτη μέλη της ΕΕ, που είναι από τους κύριους υποστηρικτές του ψηφίσματος, διαπραγματεύονταν επιθετικά. Αυτό δεν είναι το κανονικό πρωτόκολλο στις διαπραγματεύσεις της Γενικής Συνέλευσης. Κανονικά, οι κύριοι εισηγητές ενός ψηφίσματος δεν διαπραγματεύονται το ψήφισμα. Διευκολύνουν μόνο τις διαπραγματεύσεις.

Οι αντιπροσωπείες εναντιώθηκαν όχι μόνο στη γλώσσα του ψηφίσματος σχετικά με τις αμβλώσεις αλλά εξέφρασαν ανησυχίες και για την λοιπή ορολογία η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη πολιτικών που προωθούν την ομοφυλοφιλία και την διαφυλικότητα με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της σεξουαλικής βίας, της οποίας οι γυναίκες είναι τα κυρίως θύματα.

Η γλώσσα υπέρ της άμβλωση είναι πολύ κοντά στην καθιέρωση της άμβλωσης ως διεθνούς ανθρώπινου δικαιώματος, αλλά δεν καταφέρνει να γίνει μια τόσο ξεκάθαρη δήλωση επειδή περιλαμβάνει την προειδοποίηση «όπου τέτοιες υπηρεσίες επιτρέπονται από το νόμο».

Ο όρος «ασφαλής άμβλωση» δεν έχει γίνει ευρέως αποδεκτός από τα κράτη μέλη του ΟΗΕ. Και η γλώσσα που συνδέει την άμβλωση με τα ανθρώπινα δικαιώματα υπήρξε ακόμη πιο αμφιλεγόμενη στις διαπραγματεύσεις.

Η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν και η Σαουδική Αραβία πρότειναν μια τροπολογία για τη διαγραφή του όρου «ασφαλής έκτρωση» από ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τον Ιούνιο. Η τροπολογία υποστηρίχθηκε από περίπου τα μισά μέλη με δικαίωμα ψήφου του Συμβουλίου.

Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο όρος «ασφαλής άμβλωση» συμπεριλήφθηκε με αμφιλεγόμενο τρόπο μόνο σε ένα εξαμηνιαίο ψήφισμα για τη βία κατά των γυναικών που χρηματοδοτείται από τη Γαλλία και την Ολλανδία. Και οι δύο αυτές αντιπροσωπείες είναι ειλικρινείς υποστηρικτές του διεθνούς δικαιώματος στην άμβλωση.

Η προώθηση της πρόσβασης στην άμβλωση ως ανθρώπινο δικαίωμα θεωρείται ότι υπονομεύει τη συναίνεση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, όπως καθορίστηκε το 1994 στη Διεθνή Διάσκεψη για τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκε στο Κάϊρο (International Conference on Population and Development). Σε αυτή τη διάσκεψη συμφωνήθηκε ότι η άμβλωση είναι θέμα που πρέπει να αποφασίζεται σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία χωρίς εξωτερική παρέμβαση. Και επιπλέον ότι κυβερνήσεις θα πρέπει να βοηθήσουν τις γυναίκες να αποφύγουν τις αμβλώσεις και να ληφθεί μέριμνα για την ευημερία της μητέρας και του παιδιού της πριν και μετά τη γέννηση.

Οι «προοδευτικές» Δυτικές χώρες προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγματα σε αυτές τις δεσμεύσεις της διάσκεψης του Καΐρου εδώ και τρεις δεκαετίες μέσω της δράσης των οργανισμών του ΟΗΕ.

Οι επιμέρους οργανισμοί του ΟΗΕ προωθούν σε τακτική βάση την έννοια της «ασφαλούς άμβλωσης» κάτω από τον όρο «αναπαραγωγική υγεία και δικαιώματα». Αυτό γίνεται ειδικότερα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ταμείο Πληθυσμού του ΟΗΕ και την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τις Γυναίκες (World Health Organization, the UN Population Fund, and the UN agency for Women). Αλλά οι οργανισμοί αυτοί το κάνουν σε μεγάλο βαθμό με δική τους πρωτοβουλία χωρίς εντολή της Γενικής Συνέλευσης.

https://c-fam.org/friday_fax/un-general-assembly-poised-to-declare-abortion-a-human-right/

afistemenaziso , trelogiannis 

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟΝ, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΦΑΝΕ, ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή