Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Πατέρα, έμαθα ότι ο άντρας μου με απάτησε... Η καρδιά μου έχει λυθεί από τον πόνο.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πατέρα, έμαθα ότι ο άντρας μου με απάτησε... Η καρδιά μου έχει λυθεί από τον πόνο. Έκανα τα πάντα για την οικογένεια και του είμαι πιστή. Γιατί όμως οι άντρες δεν φροντίζουν τις οικογένειές τους; Γιατί φοβούνται την ευθύνη; Γιατί είναι τόσο αδύναμοι τώρα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Ως ιερέας μου είναι εξαιρετικά δύσκολο και δυσάρεστο να μιλάω για αυτό το θέμα. Σήμερα όμως ζούμε στην εποχή των αδύναμων ανδρών. Δεν μιλάω για όλους, αλλά δυστυχώς οι αδύναμοι δεν μικραίνουν. Εξωτερικά, οι σύγχρονοι άνδρες είναι αρκετά επιτυχημένοι - ασχολούνται με την αυτο-ανάπτυξη και τον αθλητισμό, πηγαίνουν σε γυμναστήρια, ακολουθούν τη μόδα και την υγεία, είναι επιτυχημένοι στις επιχειρήσεις, αλλά ταυτόχρονα είναι τόσο αδύναμοι και ανυπεράσπιστοι που ακόμη και οι γυναίκες είναι, από ορισμένες απόψεις, πολύ πιο δυνατές από αυτούς. Ένας άντρας μπορεί να είναι ακόμη και ολυμπιονίκης, να είναι επικεφαλής της λίστας του Forbes και να βρίσκεται στην κορυφή των πιο αξιοζήλευτων μνηστήρων, αλλά ταυτόχρονα να είναι αμελητέα αδύναμος. Τις περισσότερες φορές, ένα δειλό αγόρι κρύβεται πίσω του ένα όμορφο εξωτερικό κέλυφος. Και ακόμη και η σωματική αντοχή, η ικανότητα να βγάλεις καλά χρήματα, ο ισχυρός χαρακτήρας και η βάναυση εμφάνιση απέχουν πολύ από την κύρια δύναμη ενός άνδρα.

Τι είναι λοιπόν η ανδρική δύναμη; Αυτή είναι πάνω απ' όλα η καθαρότητα της ψυχής και η ικανότητα αντίστασης στο κακό και την αμαρτία! 

Μπορεί ένας δυνατός άντρας να απατήσει τη γυναίκα του και να αφήσει το παιδί του; Μπορεί ένας δυνατός άντρας να πει ψέματα και να προδώσει; Μπορεί ένας δυνατός άντρας να φοβάται την ευθύνη; Είναι τρομακτικό να σκεφτείς τι θα γίνει αν, Θεός φυλάξοι, γίνει πόλεμος αύριο... Την ώρα που εκατομμύρια Μουσουλμάνοι στέκονται στα τζαμιά και προσεύχονται, η πλειοψηφία των Ορθοδόξων περπατούν και πορνεύουν. Είναι ικανοί να υπερασπιστούν την πατρίδα όσοι δεν μπορούν να προστατέψουν την οικογένειά τους, που προδίδουν τα πιο κοντινά τους πρόσωπα, ακόμα και τα ίδια τους τα παιδιά; Για τι είδους ανδρεία και θάρρος, και αρχοντιά μπορούμε να μιλήσουμε όταν οι άντρες, σαν τρελοί, ενδιαφέρονται μόνο για την ικανοποίηση του βασικού ζωικού ενστίκτου τους και διακατέχονται από τη δίψα για εξουσία και κέρδος, για τα οποία προδίδουν καθετί ιερό; Καταστρέψτε οικογένειες, στείλτε γυναίκες σε αμβλώσεις, σκάνδαλο, φέρνουν πόνο και πόνο στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Με συγχωρείτε, αλλά ούτε τα ζώα συμπεριφέρονται έτσι. Οι αδύναμοι άντρες δεν ξέρουν να αγαπούν και να θυσιάζονται. Όλα τα οικογενειακά δράματα και οι τραγωδίες στις σχέσεις οφείλονται τις περισσότερες φορές σε ανδρική αδυναμία, υπερηφάνεια και πορνεία.

Ένας άντρας πρέπει να είναι ο αρχηγός της οικογένειας - όχι δεσποτικός τύραννος, αλλά ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ. Το κεφάλι της συζύγου είναι ο σύζυγος, και το κεφάλι του συζύγου είναι ο Χριστός. Οι μονάδες ζουν έτσι, αλλά κυρίως - "οικογένειες" μόνο κατ' όνομα. Και φταίνε οι άντρες! Άλλωστε, ένας άνθρωπος χωρίς Θεό, χωρίς πίστη - είναι αδύναμος και ανυπεράσπιστος. Πόσο πικρό είναι να ακούς όταν μερικές φορές, ακόμη και στην Εξομολόγηση, οι σύζυγοι αντί να μετανοήσουν για τις αμαρτίες τους κατηγορούν τις γυναίκες τους, μη συνειδητοποιώντας την ενοχή τους. Τι δειλία και κακία. Δεν συγχωρώ τις γυναίκες. Αν δεν τηρούν αγνότητα πριν το γάμο και πίστη στην οικογένεια, δεν έχουν αγάπη και ταπεινοφροσύνη, η σχέση είναι καταδικασμένη. Αλλά η μεγαλύτερη ευθύνη εξακολουθεί να είναι στους συζύγους.

Λόγω της πνευματικής τους αδυναμίας, οι άντρες φοβούνται να αναλάβουν την ευθύνη. Αλλά δεν φοβούνται καθόλου να πορνεύσουν, να αποπλανήσουν τις γυναίκες και να επιδείξουν τις κτηνώδεις περιπέτειές τους. Ένας πραγματικός ισχυρός άνδρας φροντίζει την επιλεγμένη, δημιουργεί μια οικογένεια με αγνότητα χωρίς πορνεία και στην οικογενειακή ζωή είναι πιστός και αφοσιωμένος στην αγαπημένη του και την προστατεύει από το κακό. Ναι, αυτά είναι σπάνια. Όμως, δόξα τω Θεώ, υπάρχουν, και χάρη σε αυτούς δεν χάνονται όλα. Και οι πόρνοι είναι άρρωστοι από τον εαυτό τους, η συνείδηση ​​βασανίζει τους πάντες, αλλά κάθονται τόσο σταθερά στα νύχια του διαβόλου και χορεύουν στη μελωδία του που δεν έχουν άλλη επιλογή από το να εκπληρώσουν ταπεινά και ταπεινά το θέλημα του Σατανά. Και όσο πιο χαμηλά και πιο βαθιά βυθίζεται ένας άνθρωπος στον αμαρτωλό βάλτο, τόσο περισσότερο ο δαίμονας τυφλώνει την πνευματική του όραση. Θα είναι πολύ κακό για ένα άτομο, ακόμα κι αν εξωτερικά όλα είναι "καλά" γι 'αυτόν. Θα ουρλιάζει από λαχτάρα και απελπισία, αλλά ΠΟΤΕ δεν θα καταλάβει την αιτία του πόνου του. Και όλα αυτά γιατί ζει χωρίς Θεό, πούλησε τη συνείδησή του προ πολλού και ξέχασε τον δρόμο για τον ναό... Πού, λοιπόν, μπορεί κανείς να βρει τη δύναμη να αντισταθεί στο κακό; Γυμνά χέρια ενάντια στον διάβολο; Α, μην υποτιμάς τη δύναμή του και υπερεκτιμάς τις δυνατότητές σου. Στόχος του είναι να καταστρέψει, να καταστρέψει, να καταστρέψει!!! Και θα τα καταφέρει αν ζούμε χωρίς Θεό.

Όσοι παντρεύτηκαν έναν αδύναμο άνδρα πρέπει να ταπεινωθούν και να προσεύχονται έντονα. Λοιπόν, συμβουλεύω τους ανύπαντρους να αποφεύγουν τους πόρνους και τους αδύναμους στο πνεύμα σαν τη φωτιά και να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην πνευματική ζωή του εκλεκτού τους, στη στάση του προς τον Θεό, στην πίστη - αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Άλλωστε, ένας δυνατός άνδρας πηγαίνει στην εκκλησία, προσεύχεται για αγαπημένα πρόσωπα, ζει σαν χριστιανός και δεν φοβάται τίποτα στον κόσμο εκτός από την αμαρτία. Αν ένας Ορθόδοξος δεν αρχίσει να διορθώνει τον εαυτό του με τη βοήθεια του Θεού και δεν γίνει αληθινός πολεμιστής του Χριστού, αναπόφευκτα θα χαθεί και θα χάσουμε κάθε πόλεμο...»

Ο ιερέας Πίτερ Γκουριάνοφ

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου