Θαυμάστε ξανά τον κύριο Πιερρακάκη, τον γνωστό και μη εξαιρετέο θιασώτη του 13033, του αριθμού που συμβολίζει τον ανασκολοπισμό του Συντάγματος μέσω της εξαφάνισης της θεμελιώδους ελευθερίας του πολίτη να μπορεί να βγαίνει από το σπίτι του χωρίς να δίνει ραπόρτο στους διαχειριστές του δυστοπικού-ολοκληρωτικού καθεστώτος.
Είναι ο κύριος που, αναφερόμενος στην εφαρμογή του κατάπτυστου μέτρου ήδη κατά το "lockdown I", δήλωνε ψ ε υ δ ώ ς στην κ. Βίκυ Φλέσσα (4.11.2020, "Στα άκρα") ότι:
«το κράτος δεν κοίταγε ποτέ τα δεδομένα, τα πετούσε την ίδια μέρα. Ήταν ένα εργαλείο για να μη χρησιμοποιείς χαρτί, κι αν θέλετε ήταν κι ένα εργαλείο που είχε πολλή σχέση με έναν κλάδο των οικονομικών, με τα οικονομικά της συμπεριφοράς, γιατί εμείς στην πραγματικότητα δεν ήμασταν σε θέση να ελέγξουμε αν ένας πολίτης έστελνε δέκα ή δεκαπέντε μηνύματα την ημέρα για να βγει. Ήταν στην ουσία μια αυτορρύθμιση: Γνωρίζοντας ότι έπρεπε να στέλνεις μήνυμα για να βγεις, εσύ ο ίδιος π ε ι θ α ρ χ ο ύ σ ε ς στον εαυτό σου».
Ο μελίρρυτος αλλά υποκριτικός κ. Πιερρακάκης "ξαναχτύπησε", προαναγγέλλοντας εφαρμογή η οποία θα χρονομετρά τις ώρες που οι καταναλωτές κάνουν τις αγορές τους, μέσα από την πλατφόρμα του e-katanaloti.
Όποιος μετά από έναν περίπου χρόνο "βελούδινης σκλαβιάς" δεν αντιλαμβάνεται ότι τελούμε υπό συνεχή κρατική ε π ι τ ή ρ η σ η (προσέξτε πόσο συχνά τα μέλη του "καθεστώτος" κάνουν λόγο για επιτήρηση) και ότι ο κορωνοϊός ήταν η τέλεια ευκαιρία για να εγκαθιδρυθεί το κατά τον Μισέλ Φουκώ όνειρο της "πειθαρχικής κοινωνίας", τότε έχει πάψει να είναι π ο λ ί τ η ς.
Έχει μετατραπεί σε ένα έ ρ μ α ι ο των τυράννων το οποίο α γ ά π η σ ε την σ κ λ α β ι ά του. Και περιμένει τις επιδοτήσεις του "καθεστώτος" για να συνεχίσει να απολαμβάνει την ραστώνη του ως "ανελεύθερος ασφαλής" μέσα στην ιδιωτική φυλακή του.
Ο Aldous Haxley στο βιβλίο του "Επιστροφή στον Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο" (μτφ.: Στ. Παϊπέτης, εκδ. Μέδουσα, Αθήνα 2014, σελ. 161) γράφει προφητικά:
«Η φύση του ψυχολογικού καταναγκασμού είναι τέτοια, ώστε εκείνοι που ενεργούν κάτω από καταναγκασμό, μένουν με την εντύπωση ότι ενεργούν με δική τους πρωτοβουλία. Το θύμα της νοητικής χειραγώγησης δεν γνωρίζει πως είναι θύμα. Γι' αυτό οι τοίχοι της φυλακής του είναι α ό ρ α τ ο ι και ο ίδιος π ι σ τ ε ύ ε ι πως είναι ε λ ε ύ θ ε ρ ο ς. Το ότι δεν είναι ελεύθερος είναι εμφανές μόνο στους ά λ λ ο υ ς. Η σκλαβιά του είναι αυστηρά α ν τ ι κ ε ι μ ε ν ι κ ή».
Ίσως θα έπρεπε, λοιπόν, να θεσπισθεί ένα καινοφανές έγκλημα που θα ονομασθεί "Νομιζόμενη Ελευθερία" και να τιμωρείται αυστηρά κάθε κυβερνητικός ή τηλεοπτικός α π α τ ε ώ ν α ς που, μέσω της διαστρέβλωσης της γλώσσας, της προπαγάνδας, της πλύσης εγκεφάλου και κάθε άλλης τεχνικής της υποβολής, προκαλεί στον πολίτη την απατηλή εντύπωση ότι ζει και ενεργεί υπό καθεστώς ελευθερίας. Θυμηθείτε το διεστραμμένο σύνθημα "Επιχείρηση Ελευθερία" αλλά και το πρόσφατο διαφημιστικό σποτ με το σύνθημα "Το εμβόλιο είναι ζωή", ενώ ήδη μετράμε θανάτους από τις παρενέργειές του!
Για τους νομικούς (ιδίως καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου, δικαστές και εισαγγελείς) που ανέχονται σιγή το κραυγαλέα αντισυνταγματικό σύστημα επιτήρησης του κ. Πιερρακάκη με την αποστολή SMS στο 13033 ή με την συμπλήρωση "αυτοβεβαίωσης", τα πολλά λόγια περιττεύουν. Θυμίζουν διά παραλείψεως άμεσους συνεργούς σε ειδεχθές έγκλημα.
Επίκουρος καθηγητής ποινικού δικαίου, νομικής σχολής του Δ.Π.Θ.
Όταν η τεχνολογία και η καινοτομία χρησιμοποιούνται για πολύ λάθος ιδέες.... Όταν οι αμέτρητες δυνατότητες που προσφέρουν περιορίζονται σε ηλίθιες εφαρμογές, καταλαβαίνουμε γιατί ο κόσμος πάει τόσο πίσω. Το γελοίο είναι ότι αυτός που είχε τη φαεινή αυτή ιδέα θα νοιώθει σπουδαίος και καμια ιδιοφυΐα. Βρε άη από δω λέμε...
ΑπάντησηΔιαγραφή«πάσα τε επιστήμη χωριζόμενη δικαιοσύνης και της άλλης αρετής πανουργία ου σοφία λογίζεται («κάθε επιστήμη, όταν χωρίζεται από τη δικαιοσύνη και την υπόλοιπη αρετή, γίνεται πανουργία κι όχι σοφία») Πλάτων.Όλα τα οδηγούν στον απόλυτο έλεγχο μα,ς στην καθυπόταξη του ανθρώπου και έχει ξεφύγει η κατάσταση...Σίγουρα αυτός τώρα θα πιστεύει ότι ποιος ξέρει τι ανακάλυψε.Θα είναι αργά όταν καταλάβει το λάθος της εφαρμογής!!!Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.
Διαγραφή