Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Ο Άγιος Αλέξανδρος του Σβίρ: Το άγγιγμα της Αγίας Τριάδας & η Θαυμαστή Αφθαρσία Του

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΒΙΡ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΚΗΝ ΘΗΒΑΪΔΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ (Ο άνθρωπος των Θείων επιθυμιών) Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ - ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ. Σας παρουσίαζουμε με πολύ μεγάλη χαρά ένα καταπληκτικό καινούριο βιβλίο που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Αλέξανδρο του Σβίρ.

Το θαυμαστό άφθαρτο λείψανο του Αγίου Αλεξάνδρου Σβιρ ανακομίσθηκε στις 17 Απριλίου το 1641. Όταν επικράτησε ο άθεος κομμουνισμός στη Ρωσία, το «απήγαγαν» και το έκλεισαν στο «επιστημονικό εργαστήριο» της Ακαδημίας Πολέμου Πετρουπόλεως, για… πειραματισμούς και στη συνέχεια το πέταξαν σε μια αποθήκη.. Μετα την τελευταία εύρεση του, όταν το Λείψανο μετεφέρθη στον Ναό της Μονής του, η ροή του ευώδους μύρου ήταν τόσο ισχυρή, ώστε πετούσαν μέλισσες κοντά στα πόδια του Αγίου. Μυροβλύζει και θαυματουργεί. Εικόνες του Αγίου, οι οποίες ευλογήθηκαν στην λειψανοθήκη, άρχισαν ομοίως να αναδίδουν είτε μύρο είτε ευωδία.

Πιστεύεται, ότι ο Θεός διατήρησε το Λείψανο σε τόσο θαυμαστή κατάσταση αφθαρσίας, διότι ο Άγιος Αλέξανδρος είναι ο μόνος Άγιος μετά τον Πατριάρχη Αβραάμ, ο όποιος αξιώθηκε επισκέψεως της Αγίας Τριάδος με μορφή τριών Αγγέλων. Κατά την διάρκεια αυτής της επισκέψεως, ή Αγία Τριάς μέχρι που άγγιξε τον Άγιο, και αυτό το άγγιγμα προφανώς ήταν που έκανε το σώμα του απρόσβλητο στην φθορά. Θαυμαστός ο Τριαδικός Θεός, ο ενδοξαζόμενος εν τοις Άγίοις Αυτού!Διαβάστε παράκατω τον πρόλογο του βιβλίου...


Πρόλογος

Η αμαρτία είναι συμμετοχή στην σταύρωση του Χριστού.Είναι μία καινούρια Του σταύρωση.

Κάθε πάθος, που ενεργεί μέσα μας, προς βλάβη του πλησίον ή προς σκανδαλισμό του είναι μία δεύτερη σταύρωση του Υιού του Θεού.Το κακό, που στρέφεται κατά του πλησίον, στρέφεται και κατά του ιδίου του Χριστού, του οποίου ο πλησίον είναι μέλος.

Η παρούσα ζωή είναι σχολείο, είναι αγώνας και άθλος, είναι πάλη με την αμαρτία και προς «τα πνευματικά της πονηρίας, έν τοίς επουρανίοις»(Εφ.6,12).
Ο καθένας πρέπει να μαθαίνει να νικά μέσα του, την αμαρτία με τη βοήθεια του Θεού, επειδή χωρίς τον Θεόν, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.Η αμαρτία είναι ο θάνατος της ψυχής, η δε μετάνοια είναι η ανάστασή της. Με τις αμαρτίες και τις κακές συνήθειες, ο άνθρωπος δημιουργεί, την αιώνια κόλαση του, ενώ με την διόρθωσιν και την κάθαρσιν των παθών (=ασθενειών της ψυχής) δημιουργεί την Μετάνοιαν, την εξομολόγησιν, και με την θείαν Κοινωνίαν και τις Ευαγγελικές αρετές, τον αιώνιον Παράδεισό του.

Η Μήτηρ Εκκλησία είναι Αγία, τα τέκνα αμαρτωλά, η Μήτηρ είναι Πνευματική, τα τέκνα σαρκικά, η Μήτηρ επιθυμεί να δώσει στα τέκνα της, άφθαρτες πνευματικές ευλογίες, και όχι φθαρτές και προδοτικές, τα τέκνα, τις απορρίπτουν και προτιμούν γήινες, αμαρτωλές και προσωρινές απολαύσεις.

Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης

Από το βιβλίο: Ο ΑΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΒΙΡ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΚΗΝ ΘΗΒΑΪΔΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ (Ο άνθρωπος των Θείων επιθυμιών) Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ - ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 2020  

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ: https://toperivoli.gr/ 

Για αναδημοσίευση του κειμένου επικοινωνήστε επίσης με το blog Παναγία Ιεροσολυμίτισσα.

5 σχόλια:

  1. Χαίρετε
    Εύχομαι να είστε καλά
    Που θα μπορούσα να βρω ετούτη την καλαίσθητη έκδοση του Βιου του Αγ Αλεξανδρου μας?
    Μπήκα στην ιστοσελίδα Το Περιβόλι της Παναγίας αλλά δεν τον βρήκα.Θα επικοινωνησω κ τηλεφωνικως,γνωριζετε μήπως κάποια άλλη πηγή,τηλέφωνο?
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Βοήθεια ο Αγιος μα σε ολο τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρετε
      Δόξα τω Θεό είμαστε καλά.Λίγο κουρασμένοι μόνο ψυχολογικά από όλα όσα ζούμε...Το Περιβόλι της Παναγίας έχει όλα τα βιβλία από όσο γνωρίζουμε και ας μην υπάρχουν στην ιστοσελίδα.Ίσως να μπορούμε να σας το στείλουμε εμείς.Εάν θέλετε στείλτε μας το email σας στο:

      panagia.ierosolimitissa.blog@gmail.com

      Σας ευχαριστούμε για την αγάπη σας για το βιβλίο.Ο Άγιος Αλέξανδρος του Σβίρ να βοηθήσει όλο το κόσμο.Να είστε καλά.

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ για την απαντηση,βοήθεια σας.
      Σας εστειλα τα στοιχεία επικοινωνιας στο email.Ο Κυριος,Η Παναγια,Ο Αγιος και ολοι οι Αγιοι μας,να ενισχύουν με Πιστη,Ελπιδα,Αγαπη ολο τον κόσμο.

      Διαγραφή
    3. Είναι χαρά μας να μπορέσουμε να σας στείλουμε την ευλογία.Κοιτάξαμε εδώ αλλά δεν έχουμε άλλο τεμάχιο από τον Άγιο Αλέξανδρο του Σβιρ.Τα έχουμε δώσει τα βιβλία.Θα επικοινωνήσουμε με το Περιβόλι της Παναγίας και αν δεν υπάρχει και εκεί θα ρωτήσουμε αν υπάρχει απόθεμα στο Άγιον Όρος και θα σας ενημερώσουμε.Να είστε καλά.Ο Θεός η Παναγία μας και οι Άγιοι μας να είναι μαζί μας, να μας σκεπάζουν και να μας φωτίζουν.

      Διαγραφή
  2. Χαίρετε αγαπητοι μου
    Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον κ την άμεση βοήθεια σας.
    Κάθε καλο σε σας κ σε ολο τον κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή