ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ
Ο Tony Blair ζητάει από τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να δώσουν σε κάθε κάτοικο μια ψηφιακή ταυτότητα για να διευκολύνουν την συνέχιση της φυσιολογικής δραστηριότητας και να εξασφαλίσει επανεκπαίδευση για τους πολίτες, προωθώντας την οικονομική ανάκαμψη. Προβλέποντας μια απότομη πτώση στην οικονομία ως απότοκο της πανδημίας του κορωνοϊού, ο κ. Blair υποστήριξε ότι ο κόσμος χρειάζεται μια κοινή, ψηφιακή πλατφόρμα για να επανέλθει. Τόσο πριν όσο και μετά την έξαρση του κορωνοϊού ο κ. Blair είπε πως η τεχνολογία αντιπροσωπεύει μια μεταμόρφωση για το ανθρώπινο γένος ισοδύναμη της Βιομηχανικής Επανάστασης περισσότερο από δύο αιώνες πριν.
Ο τέως πρωθυπουργός είπε σε ένα διαδικτυακό συνέδριο για την τεχνητή νοημοσύνη, το CogX, ότι η επανεκκίνηση της κοινωνικής και εργασιακής αλληλεπίδρασης παρουσίασε ανυπέρβλητες προκλήσεις.
Το ανώτερο στέλεχος πιστοποιούσε αυτούς που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό ώστε να μπορούν να αναλαμβάνουν ελεύθερα δραστηριότητες και να μεταφέρουν μαζί τους ένα φορητό αρχείο της κατάστασης της ασθένειας τους.
«Όταν σκέφτομαι τους τρόπους με τους οποίους επανεκκινείς τις επιχειρήσεις και τα ταξίδια μεταξύ των χωρών, εκτός και αν είσαι ικανός να αρχειοθετείς τις καταστάσεις των ασθενειών των ανθρώπων με τρόπο ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί, θα είναι δύσκολο να γυρίσουμε σε οτιδήποτε πλησιάζει το φυσιολογικό», είπε. «Εκτός και αν μπορείς να κάνεις εξετάσεις και να έχεις κάπου να τις αρχειοθετείς δε θα επανέλθεις στο φυσιολογικό».
«Όσο για την τωρινή κατάσταση μεγάλα τμήματα της παγκόσμιας οικονομίας αντιμετώπιζαν διαταραχή ή κατάρρευση», είπε.
«Δεν μπορώ να δω τα ταξίδια και τον τουρισμό, τόσο ως δραστηριότητα όσο και ως μέρος της οικονομίας, να επανέρχονται στο άμεσο μέλλον», είπε. «Το λιανικό εμπόριο τούβλων και σοβά έχει περάσει πια το ζενίθ του».
Αυτές οι τάσεις έχουν καταστήσει πιο επιτακτική την ανάγκη για επανεκπαίδευση και επιμόρφωση του εργατικού προσωπικού με ικανότητες στην τεχνολογία. Μια ψηφιακή ταυτότητα θα παρείχε μια πλατφόρμα με παγκόσμια πρόσβαση σε νέες ευκαιρίες.
«Θα χρειαστεί να ανεφοδιάσετε τους ανθρώπους, γι’ αυτό εκμεταλλευτείτε το για το συμφέρον σας,» είπε.
Ο κ. Blair εξήγησε γιατί η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω του κορωνοϊού θα ήταν τόσο εκτεταμένη, και γιατί η τεχνολογική καινοτομία ήταν η προφανής αντιμετώπιση. Είπε ότι οι άνθρωποι πάλευαν με δύο εκφάνσεις της νόσου: ενώ εμφανιζόταν ως θανάσιμη απειλή ο κίνδυνος δεν ήταν ενιαίος για όλη την κοινωνία.
«Αυτή είναι μια ασθένεια για την οποία αν γνωρίζεις αρκετά δε θέλεις να κολλήσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι μόνο ένας μικρός αριθμός ανθρώπων θα προσβληθεί από αυτήν και μόνο ένα μικρό μέρος ανθρώπων θα την έχει ανά πάσα στιγμή,» ανέφερε.
Συνεπώς, η κρίση είχε διαφορετικό χαρακτήρα από το πλήγμα στην οικονομία που επέφερε η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 και της οικονομικής κρίσης του 2008.
«Με την 11η Σεπτεμβρίου ή την παγκόσμια οικονομική κρίση υπήρχαν μεγάλα θέματα προς συζήτηση αλλά οι άνθρωποι συνέχιζαν τις ζωές τους,» πρόσθεσε. «Η διαφορά με την επιδημία είναι ότι η ζωή όλων έχει αλλάξει».
Ειδικότερα, υπογράμμισε την ανησυχία του όσον αφορά την αναστάτωση στην εκπαίδευση και προειδοποίησε σχετικά με τα αποτελέσματά στην Αφρική, τα οποία δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα.
«Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για μια ολόκληρη ομάδα μικρών παιδιών, συνήθως αυτά που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό ή αυτά που είναι περισσότερο αδύναμα οικονομικά, να μην τους παρέχεται εκπαίδευση», είπε.
Πολλοί Αφρικανοί ηγέτες παρέμειναν βέβαιοι ότι τα προβλήματα λόγω της απαγόρευσης είναι χειρότερα από τον απολογισμό της ασθένειας. Είπε ότι υπήρχαν τρία ανοιχτά ερωτήματα για την ήπειρο αναφορικά με την πρόοδο της πανδημίας: οι κυβερνήσεις «δεν έκαναν αρκετούς ελέγχους, δεν είχε έρθει ακόμη το αποκορύφωμα της ασθένειας ή μήπως ήταν ότι υπάρχει μια επιπλέον αντίσταση στον κορωνοϊό εντός του πληθυσμού»;
Ο κ. Blair προέτρεψε τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν τον συγκλονιστικό μετασχηματισμό που είχε κάνει η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανά τον κόσμο, αλλά είπε ότι ανησυχούσε πως η διοικητική υπηρεσία θα σκότωνε τις προσπάθειες να αντιμετωπίσουν την πτώση αυτή με την καινοτομία.
«Έχουμε περισσότερη καινοτομία στον τομέα της Υγείας τις τελευταίες δέκα εβδομάδες από αυτήν των τελευταίων δέκα χρόνων», είπε. «Λέμε πράγματι ότι θέλουμε να γυρίσουμε στα πρόσωπο προς πρόσωπο ιατρικά ραντεβού ή λέμε πράγματι με τα διαδικτυακά μαθήματα ότι θέλουμε να πάμε πίσω στις αίθουσες διαλέξεων»;
«Αυτό που θα είναι ενδιαφέρον είναι το αν η κυβέρνηση η ίδια μπορεί να αλλάξει», πρόσθεσε. «Το πιο δύσκολο είναι να φέρνουν εις πέρας αυτές τις αλλαγές, και στις κυβερνήσεις δεν αρέσει η αλλαγή, οι διοικητικές υπηρεσίες είναι πολύ καλές στο να μένουν αδρανείς.»
Ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστηρίζει ότι τα ψηφιακά συμβατά «διαβατήρια υγείας» δεν μπορούν να εφαρμοστούν, οι ιδέες του κ. Blair για την ψηφιακή ταυτότητα ξεπερνούν κατά πολύ το άμεσο αδιέξοδο.
Μια αναφορά από το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Αλλαγής του κ. Blair έλεγε ότι η ταυτότητα θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε ένα «μοντέλο που βασίζεται στην χρήση ψηφιακής ταυτότητας που βάζει τους ανθρώπους υπό έλεγχο και προστατεύει την ιδιωτικότητά τους».
Η ενημέρωση έλεγε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να συμφωνούν σε « πρότυπα που μπορούν να λειτουργήσουν διεθνώς για πιστοποιητικά ώστε να μπορούν να είναι ευρέως αναγνωρίσιμα από ένα φάσμα οργανισμών».
Έλεγε ότι η κινητικότητα ήταν σημαντική και επεσήμανε τον τύπο των QR συστημάτων που χρησιμοποιούνται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως τον ακρογωνιαίο λίθο των συστημάτων test-and-trace (δοκιμής και εντοπισμού) της χώρας.
Οι πολιτείες που έχουν ήδη έναν μοντέρνο τρόπο οργάνωσης των ταυτοτήτων έχουν προβάδισμα στην έκδοση πιστοποιητικών κινητικότητας από τη στιγμή που αυτά μπορούν να συνδεθούν με συγκεκριμένα άτομα σχετικά εύκολα», έλεγε η ενημέρωση μεγέθους δεκαοκτώ σελίδων. «Οι κυβερνήσεις πρέπει επομένως να βεβαιωθούν ότι κάθε πρόγραμμα μαζικής και γρήγορης εξέτασης συνδυάζεται με ένα πιστοποιητικό κινητικότητας: ένα βιομετρικά ασφαλισμένο ψηφιακό κωδικό
(π.χ. έναν QR) αποθηκευμένο στο κινητό ενός ατόμου. Οι άνθρωποι μετά θα παρουσίαζαν αυτόν τον κωδικό με την είσοδο τους σε συγκεκριμένους χώρους».
https://www.thenational.ae/world/tony-blair-calls-for-global-digital-ids-to-drive-recovery-from-coronavirus-shutdown-1.1031262
πηγη: https://enromiosini.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου