Pages

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Η Παγκόσμια Τράπεζα θέλει να αντικαταστήσει την υπογραφή μας με τα βιομετρικά μας δεδομένα και τις ψηφιακές ταυτότητες

Νικόδημος Καλλιντέρης

Η Παγκόσμια Τράπεζα εξέδωσε τον Σεπτέμβριο του 2024 ένα εγχειρίδιο πολιτικής (“Electronic Signatures: Enabling Trusted Digital Transformation”) όπου αποκαλύπτει ότι επιθυμεί να δει την ανάπτυξη και τη διεύρυνση της χρήσης ηλεκτρονικής υπογραφής συμπεριλαμβανομένης της χρήσης βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας!

Το έγγραφο (βλ. το 1ο σχόλιο) αναφέρει ότι οι περισσότερες ηλεκτρονικές υπογραφές στον ψηφιακό κόσμο θα πρέπει να επαληθεύονται από τις ψηφιακές ταυτότητες των ανθρώπων. Η Παγκόσμια Τράπεζα θα είναι ο παγκόσμιος φορέας που θα θέσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις ώστε να είναι αξιόπιστη μια ηλεκτρονική υπογραφή!

Ως εκ τούτου κατά την Παγκόσμια Τράπεζα «η ψηφιακή ταυτότητα και η ηλεκτρονική υπογραφή μπορούν να εφαρμοστούν μαζί με ένα διαπιστευτήριο ψηφιακής ταυτότητας που θα συνδέεται ή θα περιέχει το πιστοποιητικό υπογραφής».

Η Παγκόσμια Τράπεζα είναι αποφασιστικά κατά των συμβατικών υπογραφών και προτιμά αντ’ αυτών τις ηλεκτρονικές υπογραφές που θα διασυνδέονται με τις ψηφιακές ταυτότητες οι οποίες θα χρησιμοποιούνται για τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των ανθρώπων ενώ επιδιώκεται να μεταφερθεί σχεδόν κάθε διάδραση του ανθρώπινου βίου στο διαδίκτυο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου