Pages

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

«Σώμα και Αίμα Χριστού»

 

ΚΑΠΟΙΟΣ αναχωρητής , από αμάθεια πιο πολύ , δεν ήθελε να παραδεχθεί πώς ο άγιος » Άρτος που μεταλαμβάνουμε είναι το Σώμα του Κυρίου .

Οι γέροντες της Σκήτης , όταν το έμαθαν , τον κάλεσαν και τον κατήχησαν με την ορθή διδασκαλία της Εκκλησίας για τα άχραντα Μυστήρια .

Εκείνος όμως επέμενε στην πλάνη του . οι πατέρες τον άφησαν , αλλά προσευχήθηκαν να τον φωτίσει ο Θεός , ώστε να καταλάβει την αλήθεια .

Μία Κυριακή ο αναχωρητής συμμετείχε στη θεία λειτουργία από το άγιο βήμα του ναού της Σκήτης . Τη στιγμή που ο ιερέας πήρε στα χέρια του το πρόσφορο για να προσκομίσει , ο πλανεμένος μοναχός είδε κατάπληκτος ένα βρέφος ξαπλωμένο πάνω στην αγία τράπεζα .

Κι όταν άρχισε να διαμελίζει τον Άρτο φάνηκε άγιος άγγελος από το θυσιαστήριο κρατώντας ατό χέρι του ένα μαχαίρι . Συγχρόνως με τον ιερέα διαμέλισε κι Αυτός το θείο Βρέφος κι έχυσε το Αίμα Του ατό άγιο Ποτήριο .

Ο αναχωρητής ταράχθηκε . Μα ύστερα από λίγο , όταν πήγε να κοινωνήσει , συνέβη κάτι πιο φοβερό . Είδε μέσα ατό άγιο Ποτήριο ανθρώπινη σάρκα βαμμένη στο αίμα .

Κλαίγοντας τότε ομολόγησε την πλάνη του και παρακάλεσε τον Κύριο να σκεπάσει με τη χάρη Του τα θεία Μυστήρια , για να τολμήσει να κοινωνήσει .

Πραγματικά , μέσα ατό άγιο Ποτήριο είδε πάλι ψωμί και κρασί , από τα οποία μετάλαβε ευχαριστώντας το Θεό .

Θαύματα και αποκαλύψεις από τη Θεία Λειτουργία
Εκδόσεις Ι.Μ. Παρακλήτου Ωρωπός Αττικής
σελ. 41-42

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου