Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018

Θαύμα με τους Χαιρετισμούς της Παναγίας στην Αγία Σοφία της Κλεισούρας


Η προσφάτως ανακηρυχθείσα Αγία της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, η Αγία Σοφία, η ασκήτρια της Κλεισούρας , είχε σε πολύ μεγάλη ευλάβεια την Υπεραγία Θεοτόκο !
Μόλο που κατα την θύραθεν παιδεία ήταν αγράμματη, ήταν πλούσια στην παδεία του Κυρίου, και γνώριζε από καρδίας πολλές προσευχές εκ των οποίων ιδιαίτερα αγαπούσε τους Χαιρετισμους της Παναγιας μας !

Όσοι την γνώρισαν αναφέρουν ότι συχνά την άκουγαν να σιγοψιθυρίζει κάτι, και όσοι με παρρησία ή και με άδολη αφέλεια την ρωτούσαν τι λέει, η Γερόντισσα με χαρά τους απαντούσε “Τους Χαιρετισμούς , παιδ ί α, τους Χαιρετισμούς της Πανα ί ας μας !”

Ένα από τα διακονήματα της ήταν και το ανάβει τα καντήλια στα ξωκκλήσια πέριξ της Ιεράς Μονής όπου εγκαταβίωνε !
Μία ημέρα λοιπόν ξεκίνησε με μία ευλαβή πνευματική της θυγατέρα και ανέβηκαν 300 μέτρα σε μία απότομη πλαγία πάνω από την Μονή, για να ανάψουν τα καντήλια στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος !

Αφού λοιπόν άναψαν τα καντήλια, σκούπισαν το ξωκκλήσι και θυμίασαν πήραν βιαστικά το δρόμο της επιστροφής μιας και τα απειλητικά μαύρα σύννεφα στον ορίζοντα προμήνυαν σφοδρή καταιγίδα !

Με το που βγηκαν από το Παρεκκλήσιο η Αγία Σοφία της Κλεισούρας ξεκίνησε να απαγγέλει – όπως ήταν εξάλλου η συνήθεια της - τους Χαιρετισμους της Θεοτοκου !
Η καταιγίδα δεν άεργησε να ξεσπάσει !
Και ήταν όντως σφοδρή ! Νεροποντή με χοντρό χαλάζι !
Και όμως !
Οι Χαιρετισμοι της Παναγιας μας έκαναν πάλι το θαύμα τους !
Η καταρρακτώδης βροχή και το χαλάζι δεν άγγιξαν την Αγία Σοφία της Κλεισούρας και την κοπέλα που την συνόδευε !
Ούτε μία σταγόνα δεν έπεσε πάνω τους !
Και ενώ γύρω τους εμαίνετο η καταιγίδα, η Αγία Σοφία και η κοπέλα επέστρεψαν στεγνές στο Μοναστήρι, απαγγέλοντας με το στόμα τους τους Χαιρετισμους της Παναγιας μας !
Σας προτρέπουμε να δειτε το βιντεο που έχει αναρτηθεί στο YouTube που σκιαγραφεί την βιοτή της Αγίας αυτής μορφής, της νεοφανούς μεγάλης ασκήτριας, της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας !

Έχει συνολική διάρκεια 47 λεπτά και στο 21ο λεπτό ξεκινά η γλαφυρή διήγηση για το θαύμα αυτό των Χαιρετισμών της Παναγίας μας ! 


Έτσι το νέο αυτό θαύμα έρχεται να προστεθεί στην πλειάδα των θαυμάτων που έχουμε αναρτήσει σε αυτό το ιστολόγιο, που καταδεικνύουν την ανυπέρβλητη προσευχητική αξία των Χαιρετισμών της Παναγίας μας !

πηγη: http://xairetismoi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...