Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018

Δεν βαρέθηκες να την χαιρετάς τη Μαρία!Θέλετε προστασία από τα μάγια και τα δαιμόνια; Τους Χαιρετισμούς να λέτε κάθε μέρα...


Μπαίνοντας στο νοικοκυρεμένο Αρχονταρίκι το μάτι τους έπεσε σε δύο μικρές στοίβες με βιβλιαράκια των Χαιρετισμών.Μετά από λίγο ήλθε και ο σεβαστός Γέροντας, σηκώθηκαν, πήγαν να πάρουν την ευχή του μαζί με τους άλλους Προσκυνητές και αφού του φίλησαν το χέρι ο καλός Ιερέας τους προσέφερε, από ένα βιβλιαράκι των Χαιρετισμών.

“Σας τα έδωσα όχι για να τα καταχωνιάσετε σε κάνα συρτάρι, αλλά για να τους διαβάζετε.Καθημερινά !! Ακούτε ... Καθημερινά” ήταν οι πρώτες κουβέντες του Ιερέα σε όσους είχαν καθίσει για να κεραστούν.

Μεγάλη ωφέλεια θα δείτε από τους Χαιρετισμούς. Πολλά θαύματα γίνονται.Προστασία από την Παναγία μας θα έχετε διαβάζοντας τους κάθε ημέρα.Θα σας σκεπάζει και εσάς και τα παιδιά και τα εγγόνια σας από κάθε κακό. Έχω πει εδώ στις Καλογραίες, ειδικά στις νέες, την ώρα που διακονούν τους Χαιρετισμούς να λένε.Και αν ξεχνάνε κάτι να σταματάνε, να βγάζουν το βιβλιαράκι να θυμούνται την αρχή και πάλι να τους λένε από μέσα τους.Σε παγκοινιές, στα διακονήματα, στον κήπο, πάντα με τους Χαιρετισμούς στο στόμα και στο μυαλό.

Δεν ξέρετε πόσο πολύ ωφελούνται οι ψυχές. Αχ... πόσο τους τρέμουν οι δαίμονες.
Εκεί σταμάτησε για λίγο ο παππούλης και συνέχισε την διήγηση:

Δεν τα λέω αυτά στον κόσμο. Πολύ σκιάζονται. ´Αλλοι δεν τα πιστεύουν.Αχ...ο διάβολος  αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του, να μας κάνει να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει,έλα μωρέ υποβάλλει στο μυαλό του κόσμου,φαντασίες των παπάδων είναι όλα αυτά, δαίμονες και αηδίες... μην τα πιστεύετε.... έτσι λέει ο διάβολος για να κάνει την δουλειά του.Αχ... και έτσι και βρει κενά και του δώσουμε δικαίωμα με την εφάμαρτη ζωή και τις αισχρές μας πράξεις. Αχ... να ξέρατε παιδιά μου πόσο ταλαιπωρεί το πλάσμα του Θεού”

“Ευτυχώς ο Φιλάνθρωπος Δεσπότης μας δεν μας έχει εγκαταλείψει.Όπλον κατά του διαβόλου τον Σταυρό Του έδωσε.Και η Παναγιά μας όπλο ακαταμάχητο κατά των δαιμόνων τους Χαιρετισμούς Της μας έδωσε”.
Κάποιος από τους προσκυνητές τον ρωτάει:

Τι εννοείτε πάτερ μου ότι οι Χαιρετισμοί είναι όπλο κατά των δαιμόνων;

Ο καλός Γέροντας δίστασε και πάλι αλλά συνέχισε:

“Άκου δεν θέλω να τα λέω αυτά.Και προς Θεού μην νομίσετε ότι κάτι είμαι η κάτι κάνω. Απλά όταν μου έρχονται άνθρωποι και μου διηγούνται το πόσο ταλαιπωρούνται από τις μεθοδείες του πονηρού, δεν μπορώ να μένω αμέτοχος.Πονάει η ψυχή μου.Βάζω το πετραχήλι μου και τους διαβάζω ευχούλες.Όχι κατευθείαν εξορκισμούς που μου ζητάνε όλοι πολύ.Δεν είναι σωστό να αντιπαρατεθείς με την πρώτη στον σατανά.Δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει και τι κακό ενδεχομένως να προκληθεί.Ευχούλες λέω στην αρχή,σαν υετός, σαν βροχούλα να έρθει η Χάρις του Θεού και το Έλεος Του στο ταλαίπωρο πλάσμα Του και μετά σιγά σιγά όταν μπει σε μια σειρά , θα πούμε και τα παραπάνω, να τον εκδιώξουμε τον κακο και τα δαιμόνια του“.

Να όταν έρχονται και μου λένε διάβασε μου παπά νου ευχή για τα μάγια... ερχόμαστε εδώ δίπλα από το Αρχονταρίκι, να μην βλέπει ο επισκέπτης στο Ναό και σκανδαλίζεται , στην γωνία εκεί έξω, που είναι το Προσκυνητάρι με το Καντήλι και την Εικόνα της Παναγίας μας, και τους βάζω να διαβάσουν λίγο κάποιες ωδές από τον Μικρό Παρακλητικό και κάποια Τροπάρια της Παναγίας να Την παρακαλέσουν δηλαδή οι ίδιοι για το πρόβλημα τους, να δει και το δαιμόνιο ότι δεν τρέχουν στα μέντιουμ και στους μάγους να τους λύσουν τα μάγια – λες και ο διάβολος θα διώξει ποτέ τον διάβολο – αλλά προστρέχουν στην Μητέρα του Κυρίου και μάνα όλων μας, και έτσι να ενεργήσει η Χάρις του Θεού.

Και εγώ κάθομαι δίπλα με το πετραχήλι μου και λέω τους Χαιρετισμούς.

Αυτή είναι η γραμμή που μου παρέδωσε ο μακαριστός Γέροντας μου, που κι αυτός την βίωσε χρόνια ως υποτακτικός στο Άγιο Όρος σε αυστηρούς Γεροντάδες, που όταν έκαναν το εργόχειρο τους έλεγαν άλλοτε το “Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με “ μαζί με το “Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς” και όταν ένοιωθαν ότι κουραζόταν ο νους από την ευχή ξεκινούσαν τους Χαιρετισμούς, αλλά κοίτα, άλλο το πρόγραμμα των ασκητών στην έρημο του Αγίου Όρους και άλλο το δικό μας στον κόσμο ! “

Και συνέχισε ο καλός Ιερέας

“ Τι λέμε στους Χαιρετισμούς..."Χαίρε το των Αγγέλων πολυθρύλητον θαύμα, Χαιρε το των δαιμόνων πολυθρήνητον τραύμα" Καταλαβαίνετε τι λέει... ότι θρηνούν οι δαίμονες και μόνο που μας ακούν να Την χαιρετίζουμε....

Και αν κοιτάξετε τους Χαιρετισμούς θα δείτε ότι βρίθουν από παρόμοιες εκφράσεις "Χαίρε ανόρθωσις των ανθρώπων, χαίρε κατάπτωσις των δαιμόνων" και αλλού "Χαίρε θάλασσα ποντίσασα Φαραώ τον νοητόν...δηλαδή τον διάβολο...τον καταποντίζει η επίκληση της Παναγίας μας....και πάλι Χαίρε αοράτων εχθρών αμυντήριον.Ποιοί είναι οι αόρατοι εχθροί, οι δαίμονες είναι και εμείς αμυνόμεθα, προφυλασσόμαστε με το να λέμε τους Χαιρετισμούς.

Αχ... να ξέρατε πόσο τους καίνε τους δαίμονες οι Χαιρετισμοί..
δεν θα πρεπε να σας το πω, αλλά ας είναι...

Μου ήρθε μια νέα κοπέλα με την μητέρα της κοσμική κοπέλα, δε φταίνε και τα παιδιά, αυτά βλέπουν να γίνονται, αυτά κάνουν,δεν καταλαβαίνουν πως με την εφάμαρτη ζωή ανοίγουν την πόρτα στο διάβολο και τα δαιμόνια του.

Λοιπόν η κοπέλα άρχισε να μην θέλει να πάει στη Σχολή της, σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο, κλείστηκε στον εαυτό της, είχε μαύρες σκέψεις, ξέρεις τώρα να κάνει κακό στον εαυτό της. Τέτοια της έβαζε στο μυαλό ο παμπόνηρος,απελπίστηκε αυτή,απελπίστηκε και η μάνα και ήρθαν εδώ στον Άγιο μας να προσκυνήσουν να λυτρωθεί.

Με πιάνει η μάνα της.Παππούλη μου το και το με το παιδί μου, σε παρακαλώ διάβασε της ευχές να φύγει το κακό.Τι να κάνω,τις λυπήθηκα και την έφερα εδώ δα που βλέπετε και της δίνω να διαβάζει λίγο από τον Παρακλητικό, ενώ εγώ ξεκίνησα να λέω από μέσα μου τους Χαιρετισμούς.

Όταν έφτασα στο γράμμα Λ εκεί που γράφει αυτό που σας είπα δηλαδή το "Χαίρε ανόρθωσις των ανθρώπων, χαίρε κατάπτωσις των δαιμόνων" το επανέλαβα δυο τρεις φορές και ω Παναγία μου τι έγινε...

Η ήρεμη κοπελίτσα που διάβαζε αργά τις ωδές του Παρακλητικού, γυρνάει ξαφνικά το κεφάλι της, μου ρίχνει μια αγριεμένη ματιά, πως να σας το πω, βλοσυρή ματιά, σας το λέω και ανατριχιάζω, και με μία φωνή αλλόκοτη τραχιά, άγρια, απόκοσμη, σαν να γρύλιζε άγριο ζώο, ξεστόμισε:

“ Σκάσε τραγόπαπα, σκάσε πια, δεν βαρέθηκες να την χαιρετάς τη Μαρία”
και μετά άρχισε έναν οχετό από βωμολοχίες, αχ Παναγία μου, δεν μίλαγε η κοπελίτσα, ο μυσαρός μίλαγε.

Σταύρωνα το κορίτσι με τον Σταυρό αυτό που βλέπετε και μετα από λίγο ηρέμησε και συνέχισε να διαβάζει και τα Απολυτίκια της Κοιμήσεως και τους Ευαγγελισμού και το το Θεοτόκε Παρθένε, ήρεμα ως πριν σαν να μην έγινε τίποτα, δεν το θυμόταν καν μετά.
Ξαναήρθε με την μητέρα της, μια δυο φορές και την ξαναδιάβασα αλλά δεν ξανάπε το δαιμόνιο αυτά τα λόγια..

Μετά μου είπε η Ηγουμένη ότι στην Παναγιά την Μαλεβή που είχαν πάει να προσκυνήσουν, ήρθε στην κοπέλα έντονη αδιαθεσία, βγήκε έξω και έκανε εμετό πολύ και μετά ξαλάφρωσε.Η Παναγία μας την λευτέρωσε στο σπίτι Της. Το ξέρετε δα ότι η Παναγιά η Μαλεβή πρώτη φορά μυρόβλυσε τη ώρα που της έψαλλαν τους Τέταρτους Χαιρετισμούς πριν πολλές δεκαετίες,τυχαίο δεν νομίζω να ήταν, ότι εκεί ελευθερώθηκε το κορίτσι.

Ε... από τότε κατάλαβα πια ξεκάθαρα το πόσο τον καίνε τον διάβολο οι Χαιρετισμοί..

Και για αυτό το λέω και το ξαναλέω.

Μην πιάνετε να λέτε λόγια των παπάδων, μην διαβάζετε ευχές εξορκιστικές τους Χαιρετισμούς να λέτε...

Μου λένε... Παππούλη μου διαβάζουμε αλλά είναι αρχαία και δεν τα καταλαβαίνουμε.Τους λέω... δεν πειράζει τα καταλαβαίνει ο διάβολος με τους δαίμονες του και παίρνουν δρόμο και τρέχουν.Ακούσατε Μαρία Την είπε την Παναγία μας, δεν τολμά καν να Την αποκαλέσει με το Όνομα Της, Παναγία ή Θεοτόκο.Καίγεται όταν Την ακούει να Την επικαλούμεθα και να Την χαιρετίζουμε με τους Χαιρετισμούς Της ....


Για αυτό σας λέω ότι το βιβλιαράκι αυτό των Χαιρετισμών το γράφει στην πρώτη σελίδα .. ότι είναι επιθυμία και εντολή της Δέσποινας μας να διαβάζουμε κάθε μέρα τους Χαιρετισμούς, ε.... από τότε παρακαλώ την πνευματικοθυγατέρα μου και οικονομεί η Παναγία μου και έχουμε εδώ βιβλιαράκια και τα μοιράζουμε ευλογία”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...