Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018

Τότε ακούστηκε φωνή από την Αγία εικόνα της Παναγίας


Κατά την ιερά προσκύνηση της Θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της
Ιεροσολυμίτισσας Στον Ιερό Ναό , του Άγιου Αλεξάνδρου Νέφσκι στην Σόφια.

Όπως αναφέρει ό μοναχός Πέτρος Άγιοταφίτης, με ευλογία του Μακαριότατου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίου του Α', στο δίμηνο Ορθόδοξο Χριστιανικό περιοδικό «Κοσμάς ό Αιτωλός», της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, τεύχος 272, Μάιος - Ιούνιος 2003, κατά τη πρόσφατο μεταφορά της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας, για προσκύνημα στο Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Βουλγαρίας, συνέβησαν δύο μεγάλα θαύματα ενώπιον της Αχειροποίητου Αγίας αυτής εικόνας:

«Παράλυτος εκ γενετής, ηλικίας άνω των 60 ετών, οδηγήθηκε προ της "Αγίας Εικόνας, οπού καθήμενος στο καροτσάκι του ικέτευε την Παναγία να τον θεραπεύσει, όπως και ό Χριστός θεράπευσε τον επί "τριάκοντα και οκτώ έτη" παραλυτικό. Και ακούστηκε εκ της ' Αγίας Εικόνας φωνή, λέγουσα:

"Έγέρθήτι (σήκω) και έλα να προσκύνησης". 

Και ό ανίατος παράλυτος στάθηκε επί τους πόδας του υγιής!
Και τον είδαν να προσκυνεί και να ασπάζεται την θαυματουργό Εικόνα, και να διαλαλεί το θαύμα, δοξάζοντας τον Θεό και την Παναγία.
Και έγινε τότε σεισμός πίστεως και ευσέβειας εντός και έκτος του μεγάλου Ναού απειραρίθμου "Ορθοδόξου Λαού, ό όποιος έγινε αισθητός σε όλή την Βουλγαρία και πέραν αυτής.

Ακολούθησαν χαρμόσυνοι κωδωνοκρουσίες και ό Πατριάρχης κατήλθε στο Ναό, και έγινε πάνδημο προσκύνημα και ακολουθία ευχαριστίας - δοξολογίας και παρακλήσεως.
Και χάρηκε ό "Ορθόδοξος Λαός χαρά Αναστάσεως, του οποίου προτίνος ή ευσέβεια διωκότανε! 

Ακολούθησε δε και άλλο θαύμα.

Το απόγευμα της αυτής ημέρας, οδηγήθηκε προ της Αγίας Εικόνος τυφλή, εκ γενετής και αυτή, 15 περίπου ετών, ή οποία προσευχόμενη έλεγε προς την Θεοτόκο.

Παναγία μου, θεράπευσε και έμέ, όπως θεράπευσες το πρωί τον παράλυτο.
Σε παρακαλώ, χάρισε και σε μένα το φως των οφθαλμών μου. 
Και ακούγεται πάλιν φωνή εκ της Αγίας Εικόνος, λέγουσα:

Ανάβλεψε. Και ή εκ γενετής τυφλή είδε!».


πηγη: orthodoxostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...