Featured Post

Τὸ Ἅγιον Ὅρος ἀπὸ ψηλὰ – Ὁδοιπορικὸ στὸν Ἄθω

Ἡ γυμνὴ κορυφὴ τοῦ ὅρους Ἄθω, στὴ μέση του Αἰγαίου.

Translate

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

Αναγνώστης: « Η παγωνιά του κόσμου ετούτου με σκοτώνει »


Όταν ήμουν παιδί μικρό ονειρευόμουν κι πίστευα ότι οι άνθρωποι αγαπούν ο ένας τον άλλον κι βοηθά ο ένας τον άλλον όταν υπάρχει στεναχώρια και πόνος πίστευα ότι τα σπίτια σε όλες τις γειτονιές έχουν ανοικτές πόρτες για τον γείτονα ότι ο ένας βλέπει ως αδερφό τον άλλον πίστευα ότι κακό λόγο κανεις δε έχει για τον άλλον να πει μόνον χάδι αγάπης και ζεστασιάς μόνον πίστευα ότι οι άνθρωποι γεννήθηκαν για να αγαπούν για να προσφέρουν να σέβονται ο ένας τον άλλον κι να ζουν σε αρμονια με την φύση και τα πλάσματα αυτής έτσι πίστευα ότι όπως ο θεός έφτιαξε τον άνθρωπο έτσι θα έμενε πάντα.

Νωρίς όμως είδα ότι όλα όσα νόμιζα δε είναι έτσι είδα κλειστές πόρτες σπιτιών στον πόνο του άλλου όπως είναι και οι καρδιές τον ανθρώπων κλειστές πλέον αν βοηθήσει κάποιος έναν άλλον θα το κάνει για να πάρει από αυτόν κάτι άλλο από νωρίς είδα την κακία του κόσμου την αγένεια την κακια ψάχνω να βρω αν ακόμα υπάρχει αγάπη ανιδιοτελής μα μάταια τίποτα όλα πλέον έχουν ημερομηνία λήξεως όλα στερεύουν απότομα η αγάπη πλέον είναι μια λέξη δίχως νόημα την λένε όλοι μα δε την εννοούν έτσι έχασε την αξία της πλέον.

Πόσο λάθος τότε είχα κάνει κι τώρα πονάω κι κλαίω γιατί οι άνθρωποι φαίνονται στα μάτια μου άγρια θεριά με δόντια και νύχια έτοιμα να ξεσκίσουν τον διπλανό στον νόμο πάνω του εγωισμού κι του συμφέροντος. Τρομάζω βλέποντας πάντα συννεφιασμένες ψυχές τρομαγμένες καρδιές που τρέμουν τι θα συμβεί αύριο ένα μέλλον που μυρίζει χειμώνα αντί για αιώνιο καλοκαίρι που έπρεπε να είναι η ζωή μας.

Όλα είναι πλέον μια τυπική συναλλαγή μου δίνεις σου δίνω κι αυτό τις πιο πολλές φορες με δόλο τρόπο πως ο ένας να πάρει πιο πολλά κι να επιστρέψει λιγότερα στον άλλον είτε υλικά είτε συναισθηματικά. Αυτή η μαυρίλα της ψυχής που πονά μουτζουρώνει κι τις άλλες ψυχές που έχουν ίσος ακόμα λίγο χρώμα μέσα τους έτσι χάνονται οι ελπίδες για κάτι όμορφο γιατί οι άνθρωποι κουμπώνονται κι φοβούνται να δώσουν στον άλλον τρέμοντας μην πληγωθούν.

Όπου γυρίσω και κοιτάξω βλέπω γύρο μου δυστυχία πόνο θυμο νεύρα κλάματα φωνές απόγνωσης αχαριστία μίσος κακία ένα τοπίο μουντό και απρόσωπο σκοτεινό. Μου βγαίνει τότε το παράπονο που σιγοψιθυρίζει γιατί όλα αυτά; Γιατί που αποσκοπούν όλα αυτά; Τι κερδίζεις όταν ξεσπάς στον διπλα νου τα νεύρα σου τον θυμο σου; Τι κερδίζεις με το να σκοτώνεις τον διπλανό σου ψυχολογικά κι σωματικά ώστε να φανείς εσύ καλύτερος του;
Την στιγμή που ο θεός είπε είστε όλοι ίσoi κανεις ανώτερος κανενός ούτε κατώτερος.

Όταν ακούω ότι ο τάδε αδίκησε τον τάδε κι τον ώθησε να αυτοκτονήσει η τον έκανε να τρελαθεί αναρωτιέμαι πως εγώ θα ένιωθα αν ήμουν στην θέση εκείνου;Τρέμω μόνον να σκεφτώ ότι άθελα έστω κάποιον άνθρωπο βάρυνα με τον τρόπο μου τον άσχημο κι την συμπεριφορά την κομπλεξική πως υπάρχουν άνθρωποι που ευχαριστιούνται να βλέπουν τον άλλον να κλαίει κι να τον κοιτούν με ικανοποίηση και βλέμμα υποτιμητικό.

Εγώ ένα μήνυμα θέλω να στείλω κι αυτό είναι ένα να ανοίξουμε μάτια ψυχής πλέον να βγάλουμε την βρωμιά της ζωής μας έξω να την πετάξουμε σα τον παλιό Αδάμ κι την παλιά
Έυα να γεννηθούμε μέσα από τα λάθη μας να μετανοήσουμε ως άνθρωποι που κάναμε πράματα που μαύρισαν την ψυχή μας. Το οφείλουμε στον δημιουργό μας αυτός είπε μόνον τούτο αγαπάτε αλλήλους από εκεί όλα ξεκινούνε είναι η βάση ώστε να έρθουν κι τα υπόλοιπα. Όταν εγώ αγαπώ τον συνάνθρωπο μου ως εαυτό μου τότε θα προσέχω μην τον προσβάλω θα τον νοιάζομαι θα τον εκτιμώ δε θα τον κοροϊδεύω,δε θα τον εξαπατώ δε θα τον μειώνω ως άνθρωπο, θα του στέκομαι θα τον βοηθό όταν χρειάζεται κι εκείνος από την μεριά του το ίδιο θα κάνει. Αυτό είναι αγάπη αυτό είναι ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ.

( Γράμμα αναγνώστη )


http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...