Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Μη φοβάσαι ο Άγιος θα σε βοηθήσει.Να διαβάζεις τη Παράκληση Του και να Σταυρώνες την κοιλιά σου με το λαδάκι Του...


Όπως αναφέρει η κα Χ. Φ. σ’ επιστολή της προς την Ι. Μονή τού Αγίου, στον τελευταίο μήνα τής εγκυμοσύνης της, ο γιατρός της είπε, ότι ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ Θ’ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ. Το πιθανότερο δε ήταν, πως θα γεννούσε με καισαρική τομή.


Στενοχωρήθηκε πολύ κι αποφάσισε να πάει με τον σύζυγό της στο Μοναστήρι τού Αγίου, στη Ν. Μάκρη, γιατί είχε ακούσει, ότι κάνει πολλά θαύματα. Προσκύνησαν με μεγάλη συγκίνηση τα Ι. Λείψανά Του και η αείμνηστη ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΜΑΚΑΡΙΑ ΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΕ Μ’ ΕΝΑ ΑΠΟΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΠΕ:

«ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ, Ο ΑΓΙΟΣ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ. ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΑΚΙ ΤΟΥ».
Ακολούθησε πρόθυμα τη συμβουλή της και πράγματι ο Άγιος τη βοήθησε. ΓΕΝΝΗΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑ, γι’ αυτό τον ευχαριστεί και τον δοξάζει και διαλαλεί το θαύμα Του.

Αναφέρει, επίσης και το εξής θαυμαστό γεγονός: Στις 2 Ιανουαρίου, παραμονή τής ευρέσεως των Ι. Λειψάνων Του, ήταν πολύ στενοχωρημένη, γιατί ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ. Εκείνη όμως τη νύχτα, είδε στον ύπνο της πολλούς Ιερείς, με κίτρινα άμφια, που προχωρούσαν αργά κι ευλαβικά, προκειμένου να τον προσκυνήσουν και ταυτόχρονα ακούστηκε μία φωνή να λέει: 

«ΜΗ ΛΥΠΑΣΑΙ, ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ‘ΔΩ».

Ω! των θαυμασίων Σου, Άγιε! Όλα τα παρακολουθείς κι ανταμείβεις πλουσιοπάροχα όσους σ’ αγαπούν και σ’ ευλαβούνται. Δοξασμένο να είναι τ’ όνομά Σου στους αιώνες των αιώνων. Αμήν!

ΟΙ ΤΗ ΘΕΙΑ ΣΟΡΩ ΣΟΥ, ΜΕΤΑ ΣΠΟΥΔΗΣ ΣΠΕΥΔΟΝΤΕΣ, ΙΑΣΙΝ ΚΟΜΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΤΕΡ, ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΡΩΣΙΝ· ΘΑΥΜΑ ΛΑΜΨΕΣΙ, ΦΩΤΑΓΩΓΕΙΣ ΤΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΤΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΓΙΕ, ΤΗΝ ΣΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑΝ.
ΑΜΗΝ!

ΥΠΕΡ. ΘΕΟΤΟΚΕ, ΑΓΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΦΡΑΙΜ, ΟΣΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΚΑΡΙΑ, ΠΡΕΣΒΕΥΣΑΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΣ. ΑΜΗΝ!

πηγη: https://agiosefraim.webnode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου