Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Λίγα λόγια για την ψυχή σου.Την βλασφημία.Την Εκκλησία.Τον Ιερέα.Τις αμαρτίες.Τον σκοπό της ζωής μας.Την κόλαση και τον Παράδεισο.


<< Η ψυχή μας είναι Αθάνατη και ανάλογα με τα έργα μας θα πάμε ή 

Κόλαση ή Παράδεισο >>.

Ο Θεός πήρε χώμα, του έβαλε ψυχή και έφτιαξε τον άνθρωπο. Εσένα.

Και εσύ τον βλαστημάς.

Ο Θεός  έφτιαξε τον παράδεισο για να βάλει τον άνθρωπο να χαίρεται. Εσένα.

Και εσύ τον βλαστημάς.

Ο Θεός σταυρώθηκε για να σώσει απ' τη κόλαση τον άνθρωπο. Εσένα.

Και εσύ τον βλαστημάς.

Ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο πατέρα, μητέρα, σύζυγο, παιδιά, αδέρφια για να μην αισθάνεται μόνος.

Και εσύ πάλι τον βλαστημάς.


Ο Θεός κρέμασε στον αέρα τον Ήλιο για να ζεσταίνεσαι και το Φεγγάρι να φωτίζεσαι.

Και εσύ πάλι τον βλαστημάς.

Ο Θεός έκανε τα δέντρα σου να βγάζουν καρπούς και τα ζώα σου να γεννάνε.

Και εσύ πάλι τον βλαστημάς.

Σου έδωσε νερό να δροσίζεσαι.

Και πάλι βλαστημάς.

Σου έδωσε μάτια για να βλέπεις, αυτιά για να ακούς, πόδια για να περπατάς και στόμα για να μιλάς και να του πεις ένα ευχαριστώ για όλα αυτά.

Και εσύ; Τον ξαναβλαστημάς.

Αλήθεια, πόσο αχάριστοι είμαστε! 

Αντί να ευχαριστούμε τον Θεό, εμείς τον βρίζουμε.

Οι ΧριστοΠαναγίες στα καφενεία, στα σπίτια, στον δρόμο και στην δουλειά πέφτουν σαν βροχή και κανείς δε μιλάει.

Και ακούει τις βλαστήμιες ο Θεός και λυπάται, και η Παναγία κλαίει.

Και μετά κλαίμε κι εμείς που γίνονται σεισμοί και πέφτουν τα σπίτια μας, που γίνονται νεροποντές και βουλιάζουν τα χωράφια μας, που παθαίνουμε τροχαία ατυχήματα και μένουμε ανάπηροι, που αρρωσταίνουμε ξαφνικά και πεθαίνουμε, που όλα μας πάνε στραβά κι ανάποδα, κτλ. Αμ τί; Οι βλαστήμιες που ρίχνουμε στον Θεό, πέφτουν στα κεφάλια μας και μας τμωράνε.

Αλήθεια, πότε θα σταματήσουμε να βρίζουμε το Θεό;

Πότε αντί να τον βλαστημάμε, θα πηγαίνουμε τις Κυριακές στην Εκκλησία να τον ευχαριστούμε;

Πότε θα οδηγήσουμε στην Εκκλησία τα παιδιά μας και άλλους για να χαρεί ο Θεός;
Πότε σαν Χριστιανοί θα αρχίσουμε να εκκλησιαζόμαστε, να εξομολογούμεθα, να κοινωνάμε, να νηστεύουμε ( Τετάρτες, Παρασκεύες, Σαρακοστές ), να προσευχόμαστε ( αφήστε τα κινητά και πιάστε την προσευχή ). να τηρούμε τις εντολές του Θεού, να κάνουμε πάντα το καλό και όχι το κακό, να συγχωράμε, να βοηθάμε τον άρρωστο και τον φτωχός

Πότε; Όταν πεθάνουμε;

Τότε θα είναι αργά.

Ο Θεός ζητάει από εμάς, τώρα που ζούμε να αγιάσουμε για να πάμε στον παράδεισο και όχι στην κόλαση.Γιατί όποιος πάει στην κόλαση, δεν βγαίνει ποτέ και θα βασανίζεται αιωνίως
( Αποκ. Ιωάν. ΙΔ' 11 ).

Ο γλυκός παράδεισος είναι ο σκοπός της ζωής μας.

Γι'αυτό γεννηθήκαμε.Για να βαπτιστούμε Χριστιανοί Ορθόδοξοι, να πηγαίνουμε τις Κυριακές στην Εκκλησία, να Κοινωνάμε με την άδεια του Πνευματικού μας, να τηρούμε τις εντολές του Τριαδικού Θεού, να αγιάσουμε, για να πάμε στον παράδεισο.

Δεν γεννηθήκαμε για να βρίζουμε το Χριστό και τη Παναγία, ούτε για να κάνουμε μάγια, ούτε για να δίνουμε κατάρες και να μουτζώνουμε, ούτε για να κάνουμε εκδίκηση,ούτε για να βλέπουμε πορνό, ούτε για να κάνουμε φόνους και εκτρώσεις, ούτε για να χωρίζουμε παντρεμένους, ούτε για να κλέβουμε και να λέμε ψέματα, ούτε για να περπατάμε στον δρόμο γυμνές με μίνι ή σορτς, ούτε για να είμαστε στη θάλασσα γδυτές με μικρό μαγιό, ούτε για να κάνουμε πορνείες, μοιχείες, φιληδονίες και ανωμαλίες, ούτε για να προσκυνάμε τα είδωλα, ούτε για να προδώσουμε την Ορθόδοξη Πίστη μας και να παντρευτούμε σε ξένη πίστη η σε σχίσμα η με πολιτικό γάμο ή με ιεχωβάδες, ούτε για να βρίζουμε τους γονείς μας, ούτε για να αδικούμε, ούτε για να ζηλεύουμε και να μισούμε.

Γεννηθήκαμε για να αγαπούμε το Θεό ( Θεό και ανθρώπους ).

Αδέρφια, πολλά βάσανα έχει ο καθένας μας σ'αυτήν τη ζωή.
Άλλος με την αρρώστια του, άλλος με την δουλειά του, άλλος με τα παιδιά του, άλλος με τα οικονομικά του, άλλος με τα χωράφια του και τα ζωντανά του, κτλ.

Γιατί να βρίζουμε ΧριστοΠαναγίες;

Για να πάει η ζωή μας χειρότερα και να προσθέσουμε και άλλα βάσανα στα βάσανα μας;
Θα είναι κουτό.

Το έξυπνο είναι, να αγαπάμε τον Θεό και να τον παρακαλάμε να πάει η ζωή μας καλύτερα.
Και το τραγικό είναι, ότι άν βλαστημάμε τον Χριστό και την Παναγία, δεν θα βασανιζόμαστε μόνο σ'αυτήν την ζωή και θα μας πηγαίνουν όλα στραβά, αλλά θα βασανιζόμαστε και στην άλλη.

Στην αιώνια κόλαση.

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και ο Άγιος Συμεών ο Μεταφραστής λένε: << Αυτοί που βλαστημάνε Χριστό και Παναγία και μαθαίνουν και στα παιδιά τους να βλαστημάνε κι αυτά, ή κάνουν μάγια και φόνους, όταν πεθάνουν, θα πάνε να καίγονται στην ίδια κόλαση και θα τρώνε και ξύλο απ' τους διαβόλους! >>.

Αυτό θέλουμε να πάθουμε;

Όχι βέβαια.

Ας μη νομίζουμε ότι η κόλαση είναι παιχνιδάκι.

Οι Άγιοι και οι γραφές λένε ότι η κόλαση είναι βάσανα, φωτιά, πόνος, στενοχώρια, φωνές, αιώνιο σκουλήκι, θόρυβος, απελπισία. βρόμα, σκοτάδι, αλυσίδες, βύθιος δράκοντας, διάβολοι, πείνα, δίψα κτλ.

Ο παράδεισος, όμως, είναι χαρά, φως, ομορφιά, μελωδία, ευωδία, ανάπαυση, λουλούδια, διαμάντια, ευτυχία, απόλαυση, γλυκύτητα, νέκταρ, καρποί, δόξα, αθανασία, νιάτα, άγγελοι, δώρα, μισθός, τράπεζα, γιορτή, χορός Αγίων, θρόνοι, χρυσόσπιτα, Αγία Πόλις, Θεός, Βασίλισσα Παναγία.

Τι λές; Που θέλεις να πάς;

Πάντως, ο Θεός θέλει να πας στον παράδεισο. Αν εσύ τώρα θέλεις με τις αμαρτίες σου, τις μαγείες σου, τις εκτρώσεις σου, τις μοιχείες σου, τις βλασφημίες κατά του Χριστού και της Παναγίας, την γύμνια σου, κτλ., να πας στην κόλαση, ο Θεός δεν φταίει.

Εσύ το διάλεξες.

Αυτό να το θυμάσαι ψυχούλα μου (ψυχή είναι αυτό που άλλες φορές μέσα μας χαίρεται και άλλες φορές, πονάει, π.χ. αυτό που λέμε :

<< πέθανε ο πατέρας μου και πόνεσε ή ψυχή μου >> ).

Και στην εκκλησία να πηγαίνουμε νωρίς και να καθόμαστε μέχρι το τέλος της λειτουργείας και όχι μόλις κοινωνήσουμε να φεύγουμε, γιατί είναι ασέβεια στον Θεό.

Ούτε και να μιλάμε στην Θεία λειτουργία, ή να είμαστε σταυροπόδι.
Η Εκκλησία δεν είναι καφενείο.Και να μή μπαίνουμε με μίνι και εξώπλατα.Για να προσευχηθούμε πάμε και όχι να σκανδαλίσουμε.

Και στην Ανάσταση πάλι να καθόμαστε μέχρι το τέλος της λειτουργίας και όχι μόλις πει ο Ιερέας το << Χριστός Ανέστη >> να φέυγουμε γρήγορα, για να φάμε την μαγειρίτσα και τα κοκορέτσια.Να μάθουμε να κάνουμε Ανάσταση Χριστού και όχι κοιλιάς.

Ούτε να λέτε << δεν πάω στην Εκκλησία γιατί ο παπάς είναι αμαρτωλός >>.Ο παπάς είναι αμαρτωλός ( ουδείς αναμάρτητος ), άλλα η Εκκλησία είναι Αγία, γιατί είναι το Σώμα του Ιησού Χριστού και ο Χριστός είναι Άγιος.

Στην Εκκλησία πηγαίνουμε όχι για τον αμαρτωλό παπά, αλλά για τον Άγιο Ιησού Χριστό να μας αγιάσει και να μας βοηθήσει να σώσουμε την αθάνατη ψυχή μας.

Μάθε όμως, πως, οι Γραφές και η Παράδοση της Εκκλησίας λένε, ότι ο Ιερέας ( παπάς )
είναι ανώτερος Βασιλέων και Αγγέλων. Σ'αυτόν τον Ιερέα έδωσε ο Θεός την Ιεροσύνη ( που εσύ δεν έχεις ), για να τελεί τα Άγια Εφτά Μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας ( δηλ. βάπτιση, χρίσμα, εξομολόγηση, αγία μετάληψη, γάμο, ευχέλαιο, και μετάδωση Ιεροσύνης ).

Πώς λοιπόν λες, ότι δε πας στον Ιερές να εξομολογηθείς γιατί είναι αμαρτωλός;

Εσύ είσαι Άγιος;

Και αφού είναι αμαρτωλός ( όπως λές ), γιατί πήγες στον αμαρτωλό να σε βαπτίσει, να σε παντρέψει, ή να σε θάψει;

Δηλαδή όπου θέλουμε είναι Άγιος και όπου δεν θέλουμε είναι αμαρτωλός;

Πάντως, ο Ιερέας είναι υποχρεωμένος, να πηγαίνει τις Κυριακές ημέρες στα σπίτια των Χριστιανών της ενορίας του και να τους κατηχεί στον Λόγο του Θεού,διότι όπως λέει ο Άγιος Κοσμάς:

<< Κανείς Ιερεύς δεν δύναται να σωθεί, αν δεν κατηχεί τους Χριστιανούς και αν δεν ενδιαφέρεται να γυρίσει αιρετικούς στην Ορθοδοξία >>.

Οι Ιερείς να βγάζουν λόγο στό Βάπτισμα, στους Γάμους και στα Σαράντα ( δηλ. τι είναι το κάθε ένα και γιατί, επειδή πολλοί Χριστιανοί είναι αδιάβαστοι και έχουν μαύρα μεσάνυχτα ).
Και να μη χωρίζετε για ασυμφωνία χαρακτήρων, γιατί ο 2ος Γάμος είναι μοιχεία ( Αγία Γραφή ).

Και τα παιδιά σας να τα βουτάτε ολόκληρα κάτω απ ' το νερό στο Άγιο Βάπτισμα και όχι μέχρι τα πόδια, την μέση ή τον λαιμό, γιατί αυτό δεν είναι βάπτισμα, αλλά ράντισμα.Οι ραντισμένοι είναι αβάπτιστοι και δεν πάνε παράδεισο.

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός λέει: << Ούτε τρίχα απ' το κεφάλι τους δεν πρέπει να μένει έξω απ ' το νερό, γιατί και από εκεί μπαίνει ο διάβολος και τα παιδιά σας δαιμονίζονται, σεληνιάζονται, αρρωσταίνουν, δεν πάει η δουλειά και η υγεία τους καλα, δεν ακούνε τους γονείς, παθαίνουν ατυχήματα, κτλ. γιατί δεν είναι σωστά βαπτισμένα! >>.
Είναι δηλ. ραντισμένα.

Ούτε να σφραγιστείτε με τα τρία εξάρια, γιατί είναι ο αριθμός του διαβόλου.
Ούτε να κοινωνάτε αξομολόγητοι, γιατί μπορεί να αρρωστήσετε ή να πεθάνετε (Απ. Παύλος).

Και τα σάββατα να πηγαίνουμε κόλλυβα για τους κεκοιμημένους.

Μας περιμένουν.

Και να θυμόμαστε τον γλυκό και χρυσό παράδεισο που περιμένει και εμάς μετά τον θάνατον και να μην αυτοκτονούμε, αλλά να πηγαίνουμε στην Ορθόδοξη Εκκλησία να Κοινώναμε και να σωθούμε.

Χωρίς Εκκλησιασμό τις Κυριακές, Εξομολόγηση, συχνά Θεία Μετάληψη, κτλ. παράδεισο δεν πάς.

Αν θέλουμε εμείς και τα παιδιά μας να πάμε στην Ουράνια του Θεού Εκκλησία (παράδεισο ) όταν πεθάνουμε, πρέπει από τώρα που ζούμε να είμαστε μέσα στην επίγεια του Θεού Εκκλησία (αυτή που τις Κυριακές χτυπάει χαρμόσυνα και Ορθόδοξα τις καμπάνες της και σε καλεί, και εσύ δεν δίνεις σημασία και κοιμάσαι, ή εργάζεσαι, ή χορεύεις, ή πλένεις το αμάξι σου, ή βγάζεις βόλτα το σκυλάκι σου, ή μοιχεύεις, ή πας σαρκικά με τον άντρα σου, ή πας στο καφενείο για χαρτιά και τάβλι, ή πας να κάνεις μάγια και να σακατέψεις τους ανθρώπους, ή πας στα βουνά να κυνηγήσεις λαγούς και πέρδικες, ή τρέχεις με καμάρι στην θάλασσα για να δείξεις το καινούριο γυμνό σου δηλ. το μαγιό σου.

Δεν μπορείς να λες ότι  << πιστεύεις >> στον Θεό, αν τις Κυριακές << δεν εκκλησιάζεσαι >> ,
<< δεν κοινωνάς >> , << δεν εξομολογήσαι >> , ή δεν << πιστεύεις >> στα 12 άρθρα / δόγματα του Συμβόλου Πίστεως.

Συνέχεια μέσα μας να λέμε: << Μνήσθητί μας Κύριε εν τη Βασιλεία Σου >> , δηλ. τον παράδεισο.


Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου