Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Λειτούργησε, μίλησε στους πιστούς και εν συνεχεία εκοιμήθη ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Αγάθωνος Αρχιμ. Δαμασκηνός Ζαχαράκης


Ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Ζαχαράκης, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Παρασκευής στο ιστορικό μοναστήρι της Φθιώτιδας.

Ο μακαριστός Καθηγούμενος το πρωί λειτούργησε κανονικά στη Μονή και αφού μίλησε και στους προσκυνητές, λίγο αργότερα κατέρρευσε, πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς, βυθίζοντας στο πένθος την εκκλησιαστική κοινότητα, αλλά και όλη τη Φθιώτιδα, όπου ήταν πολύ γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός .

Το σκήνωμά του τέθηκε από χθες το απόγευμα σε λαϊκό προσκύνημα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελέσθηκε σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι στο Καθολικό της Ιεράς Μονής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο.



Πριν από 20 χρόνια περίπου ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Ζαχαράκης έφτασε κοντά στο θάνατο. Όπως ο ίδιος έλεγε όμως τον έσωσε η Παναγία, αφού υπεβλήθη σε μεταμόσχευση ήπατος από τον διεθνούς φήμης καθηγητή Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι κ. Ανδρέα Τζάκη:

«Νιώθω σαν να είμαι 15 ετών,αφού η προηγούμενη ζωή είχε φθάσει στη λήξη της... Τότε, πριν υποβληθώ σε μεταμόσχευση, δεν μπορούσα να μιλήσω,ούτε να περπατήσω. Σαν να είχα φθάσει στον θάνατο. Μια μέρα παρακάλεσα τα παιδιά και με πήγαν στην εικόνα της Παναγίας Αγάθωνης και της είπα: «Μάνα,πεθαίνω.Σώσε με». Και η Παναγία ήρθε κοντά μου- έτσι το ένιωσα. Και πήγαν όλα καλά. Είναι σαν να ξαναγεννήθηκα», είχε δηλωσει αμεσως μετά.



Στο βίντεο που ακολουθεί ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός μιλάει στο pemptousia.gr για την ιστορία της Ιεράς Μονής Αγάθωνος: συνέντευξη του μακαριστού Ηγουμένου στην οποία μιλάει για την ίδρυση της Μονής Αγάθωνος από τον όσιο Αγάθωνα και την εύρεση της θαυματουργού εικόνα της Παναγίας. Είθε ο Αναστάς Κύριος και Αρχηγός της ζωής και του θανάτου τον οποίον ευόρκως διηκόνησε ο μεταστάς, να αναπαύει την ψυχή του «εν χώρα ζώντων» και να παρηγορεί την Αδελφότητα της Ι. Μονής.



Πηγή: https://www.pemptousia.gr/video/i-nis-agathonos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου