Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Μια εκκλησία-σταυρός στα βράχια της Σερίφου!


Mία μοναδική εκκλησία με συμβολική μορφή που εκφράζει συγχρόνως την παράδοση και την πίστη σχεδίασε το ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο ΟΡΑ, μια ανοιχτή πλατφόρμα για την αρχιτεκτονική.

Οι αρχιτέκτονες του OPA επέλεξαν για τοποθεσία τη Σέριφο και «έβαλαν» το έργο τους μέσα σε ένα βράχο που αντικρίζει το Αιγαίο Πέλαγος, μια δημιουργία η οποία βασίζεται στην απλότητα και την αρμονία της σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

Το «παρεκκλήσι του Τίμιου Σταυρού», όπως το ονόμασαν, είναι το αποτέλεσμα μιας πλήρους μελέτης της αισθητικής, της δομής, καθώς η οπτική επίδραση του κτίσματος στο τοπίο είναι απίστευτα αρμονική.

Το εκκλησάκι ορίζεται κυρίως από το σχήμα του, έναν σταυρό που δημιουργεί ένα χώρο οργανωμένο σε τρία επίπεδα. 

Και μπορεί η ιδέα της ενσωμάτωσης αυτού του θρησκευτικού συμβόλου στην εκκλησιαστική αρχιτεκτονική να μην είναι κάτι καινούργιο, ωστόσο, ποτέ στο παρελθόν δεν έχει πραγματοποιηθεί σε κατακόρυφο προσανατολισμό. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι τη νύχτα, το φωτισμένο εκκλησάκι είναι ορατό από μεγάλη απόσταση και μπορεί να λειτουργεί και ως φάρος.

Τώρα, οι αρχιτέκτονες του ΟPA ψάχνουν να βρουν έναν επενδυτή ή κάποιον οραματιστή για να χρηματοδοτήσει και να κάνει πραγματικότητα το «παρεκκλήσι του Τιμίου Σταυρού»...


Δείτε τις εικόνες για το παρεκκλήσι του Τιμίου Σταυρού»









http://www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου